• Kissat-Wilma-ja-Albus_parvekkeella
  Tietoisku

  Miauu – Albus ja Wilma muistuttavat kissojen huolenpidosta

  Kissan voisi ajatella olevan helppohoitoinen ja jopa itse itsestään huolehtiva eläin. Hoitoa kuitenkin tarvitaan monellakin tapaa. Aiemminkin esitelty kissakaksikko Albus ja Wilma ovat tyytyväisiä ensiluokkaiseen hoitoonsa ja toivovat, että muutkin sellaista nauttisivat.

  Kissanhoidon keskeisiä asioita ovat turkinhoito, terveellinen ravinto, sisäkissalla kynsien leikkaaminen ja silmien puhdistaminen. Myöskään madotusta ei sovi unohtaa.

  Hoidettu turkki hellii myös ihoa

  Turkinhoidon merkitys näkyy erityisen hyvin löytökissoilla tai villiintyneissä kissapopulaatioissa. Turkki voi huopaantua pahastikin.

  Vetcaren Biotiini on kehitetty pitämään turkin hyvässä kunnossa ja helposti harjattavana. Biotiini on tuttu valmiste myös ragdoll-rotuisille Albukselle ja Wilmalle. Ragdoll on 1960-luvulla Kaliforniassa kehitetty sinisilmäinen, naamiokuvioinen kissarotu, jolla on puolipitkä turkki.

  Biotiini tukee turkin, ihon ja kynsien hyvinvointia

  Albuksen ja Wilman pöyhkeää turkkia hoidetaan säännöllisesti pesemällä ja syöttämällä Vetcaren biotiinia. Vetcaren Biotiini hoitaa turkin lisäksi kissan ihoa ja kynsiä, sillä se sisältää sinkkiä, biotiiniä ja metioniiniä.

  Säännöllinen harjaaminen ja biotiini-täydennysrehun käyttö turkin hyvinvoinnin tukena pitävät kissan turkin ja ihon hyvässä kunnossa ja olotilan miellyttävänä.

  Pesulle ja harjattavaksi mars!

  Kissa on myös hyvä pestä säännöllisesti. Pesun jälkeen turkki kuivataan ja harjataan. Kissa on herkkä saamaan kylmällä esimerkiksi virtsatietulehduksia, jos turkki on märkä.

  Varsinkaan pitkäkarvaisen kissan turkki ei pysy kunnossa ilman säännöllistä pesua. Tätä korostavat myös ragdollit Wilma ja Albus. Ne ovat tottuneet pesuun ja kestävät sen kuin kunnon kissa konsanaan, turhia naukumatta. Ne ovat tottuneet seisomaan aivan paikallaan vesisuihkun alla, onhan lopputuloksena entistäkin komeampi turkki!

  Pesu ja harjaus ovat tärkeitä myös siksi, koska kissoista lähtevät irtokarvat voivat joutua kurkkuun ja suolistoon. Pitkään karvaan jää myös helposti kiinni likaa tai ulostetta.

  Karvatonkin kissa tarvitsee paljon hoitoa, sillä sitä täytyy pestä ja rasvata. Karvattoman kissan nahka rasvoittuu helposti ja ihoon voi tulla tulehduksia.

  Nykyajan kissa tarvitsee hoidon lisäksi rajat ja rakkautta

  Menneisyydessä kissat ovat eläneet eri tavoin kuin nykyisin. Ne olivat tottuneet asumaan ulkona ja pitämään itsestään huolta, mikä ei enää toimi samoin. Nykyisin kissa tarvitsee omistajaltaan huolenpitoa.

  Kun kissanruoka on laadukasta ja hyvät ravintoarvot sisältävää, se näkyy turkissa muun yleiskunnon lisäksi. Kissat tarvitsevat paljon proteiinia ruokavaliossaan. Lihan pitäisi olla tärkein osa kissanruokaa.

  Wilmalle ja Albukselle on kotona asetettu myös rajoja, sillä rajat ovat rakkautta. Kissat ovat oppineet hyvät tavat. Kissan koulutus on tärkeä asia myös sen oman hyvinvoinnin ja turvallisuuden kannalta. Kissan kyky oppia asioita on loistava!

  Wilma ja Albus ovat onnekkaassa asemassa, sillä niistä pidetään hyvää huolta ja vointi on erinomainen. Ne toivovat kuitenkin, että sinäkin jakaisit tätä tärkeää sanomaa muille kissanomistajille!