• Cothivet® – Lemmikin haavasumute desinfioi ja puhdistaa helposti

  Eläinlääkärin vinkki:
  Monet lemmikkien haavat voidaan sulkea liimalla tai sulavin tikein, jolloin tikkien poistoa ei tarvita. Omistajan pitäisi suojata, puhdistaa ja tarvittaessa myös kosteuttaa haavaa päivittäin. Cothivet-sumutetta voidaan käyttää myös desinfioivana hauteena esimerkiksi hevosen jalassa. Kostuta puhdas haavataitos liuoksella ja kiinnitä siteellä haavan päälle.

  Hoito-ohje

  Erilaiset haavatyypit

  Koirille ja kissoille tehdään nykyisin paljon erilaisia kirurgisia toimenpiteitä. Leikkaushaavat paranevat yleensä ilman komplikaatioita, jos eläimen omatoiminen haavahoito saadaan estettyä.

  Haavaa pitää puhdistaa ja tarvittaessa myös kosteuttaa päivittäin.

  Puremahaava voi näyttää pieneltä, mutta muodostaakin laajan haavaontelon, johon hoitamattomana muodostuu paise. Puremahaavoja syntyy tappeluissa. Eläinlääkärillä haava tarkastetaan, karvat ajetaan ja haava puhdistetaan.

  Pistohaavoista saattaa löytyä myös lasia tai tikkuja, joten perusteellinen tarkastus on paikallaan.

  Eläin ei saa nuolla haavaa

  Lemmikeillä on taipumus pyrkiä hoitamaan haavojaan nuolemalla. Tämä pitäisi estää, jotta haava pääsisi paranemaan kunnolla. Cothivet -haavasumute vähentää huomattavasti kiinnostusta nuolla haavaa sen sisältämien aromaattisten öljyjen vuoksi. Sumutettava valmiste on helppo käyttää eläimellä.

  Koiran ja kissan suussa olevat bakteerit voivat aiheuttaa haavatulehduksia. Lisäksi kissan karhea kieli aiheuttaa haavaan mekaanista kulutusta. Nuoleminen voi irrottaa tikit. Hampaiden huono kunto lisää bakteerien määrää lemmikin suussa, joten haava voi tulehtua, jos sitä nuollaan.

  Puhdistus ja suojaaminen tärkeintä

  Pinnallisiin haavoihin ei tarvita antibioottikuuria. Puhdistaminen ja suojaus riittävät. Puhtaus, suojaaminen ja mahdollinen kipulääkitys kuuluvat kaikkien haavojen hoitoon. Cothivet-haavasumutetta on helppo sumuttaa suoraan haavaan, mutta sitä voi käyttää myös desinfioivana hauteena esimerkiksi eläimen jalassa.

  Kipulääkitys vähentää osaltaan eläimen mielenkiintoa haavoihin, mutta haava on tämän lisäksi suojattava käyttämällä esimerkiksi suojaavia siteitä, paitoja, housuja tai tossuja. Jos haavan likaantumisesta ei ole pelkoa, riittää usein eläimen kaulaan kiinnitettävä kauluri suojaamaan nuolemiselta.

  Lue myös: https://www.vetcare.fi/haavanhoito/