• Hypokoira Ellin juomatauko
  Tarinat

  Hypokoira Ellin kesälomamatka Espanjaan

  Seuraamme sivuillamme Hypokoira Ellin arkea. Tässä kirjoituksessa perheen äiti Susanna Hannikka kertoo Hypokoira Ellin kesälomasta Espanjassa.

  Matkustavan koiran rokotukset

  Tämän vuoden kesäloma Espanjassa oli Ellille jo kolmas reissu Andalucian auringon alle, joten Elli on jo taitava reissaaja. Koiran kanssa matkustettaessa on kuitenkin muutamia asioita hyvä huomioida. Esimerkiksi tietyt rokotukset tulee hoitaa ajoissa kuntoon. Onneksi rabies rokotuksesta ei tänä kesänä tarvinnut huolehtia, koska Elli oli saanut sen viime vuonna. Rabieksen voimassaolossa on myös maakohtaisia eroja. Suomessa rokotus on voimassa kolme vuotta, mutta esimerkiksi Ellin Espanjan koirakavereilla se on vain vuoden voimassa.

  Ruokaviraston sivuilta selviää tarkempia ohjeita lemmikin kanssa matkustamiseen.

  Hypokoira Ellin matka-apteekki

  Ennen matkaa kävimme myös apteekissa täydentämässä koiran matka-apteekin sisältöä. Tärkeimpinä tuotteina matka-apteekkiin hankittiin Caniuksen maitohappobakteerit sekä Canikurin pastaa, sillä näillä selviäisimme jos mahaongelmia reissulla tulisi eteen. Korvien puhdistusaine tarttui myös matkaan, koska lämmin ilma saattaa hiukan hautoa Ellin karvaisia korvia. Kun matka-apteekki oli kunnossa, lastattiin laukku vielä täyteen Forthgladen herkkuruualla.  Elli oli siis enemmän kuin valmiina reissuun; passi, hammasharja ja eväät matkaan ja menoksi!

  Hypokoira Ellin matka alkaa

  Tänä vuonna ei tarvinnut olla huolissaan lennon koirapaikoista. Nyt kun Elli on virallinen Hypokoira, saa se lentää omistajansa mukana ja sitä ei lasketa lennon koirakiintiöön.

  Suomen päässä Elli saa mennä sylissä ilman hihnaa ja liivejä turvatarkastuksen läpi. Koneessa otetaan rennosti, välillä pienet tirsat ja sen jälkeen reippaana ihmetellen muita matkustajia. Ellillä on mukana oma lentolaukku, jossa saa hyvät unet omassa pesässään.

  Hypokoira Elli shoppailee

  Ellin kanssa on mukava matkustaa eikä edes Espanjan lämmin sää aiheuttanut mitään ongelmia. Tällä kertaa ei paljoa tarvinnut miettiä mihin voidaan mennä kaikki yhdessä, koska Ellillä oli viralliset hypokoiran työliivit ja myös kansainvälinen kortti todistamassa Ellin työntekoa. Ja kyllä Elli hienosti töitä tekikin. Muutamat kerrat olisi pahasti mennyt pieleen, ellei Elli reippaana olisi ilmoittanut matalista verensokereista. Lämmin ilma kun saa sokerit pysymään alhaisena ja kun liikutaan paljon, niin näitä matalia sitten sattuu tulemaan.

  Shoppailut sujui rennosti, välillä Elli otti pienet torkut sovituskopissa tai toimi hyvin pätevästi arvioijana, että kannattaako tuota nyt ostaa vai ei.

  Hypokoiraan ei saa koskea
  Hypokoiran työskennellessä sitä ei saisi silittää.

  Ihmetystä saattoi enemmänkin aiheuttaa mikä on hypokoira ja siitä sai kaikille uteliaille kertoa. Selvästi huomasimme, kuinka hypokoira on nimikkeenä tuntematon varsin monelle. Ja Elli tietysti sai runsaasti katseita ja vaikka liiveissä onkin merkki, ettei saisi tulla rapsuttelemaan, niin kyllä monille ihmisille sai sanoa, että koiralle pitää antaa työrauha. Toki Elli rodultaan ei ole se tyypillisin opas/avustajakoirarotu, joten se ehkä aiheuttaa eniten ongelmia. Mutta minkäs sille mahtaa, jos on liian söpö. 😊

  Hypokoira Elli retkeilee

  Tämän kesän ehdottomasti parhain retki oli espanjalaisten koirakavereiden kanssa vietetty ilta  Benhaviksen patikointireitillä. Lämmintä oli reippaat 30 astetta ja kyllä koiraseurueella oli hauskaa. Reitin varrella meni jokimainen vesiuoma, jonne pääsi vilvoittelemaan. Ellikin rohkaistui uimaan muiden mukana. Koirat nauttivat jokainen omalla tavallaan reissusta, yksi koira kantoi kiviä ja toiset hyppelivät vesiuomien yli iloisesti. Oli mahtavaa katsella kuinka koirat nauttivat luonnosta, hajuista, uimisesta, vaikka lopulta tiesivät mikä oli edessä kotona. Pesulle mars!

  Hypokoira Elli retkellä
  Hypokoira Elli ja koirakaverit retkellä Benhaviksen patikointireitillä.

  Elli kävi myös testaamassa Benalmadenan uuden koirarannan. Sieltä löytyy turkin kuivauspaikka sekä juomapiste. Tosin Elli ei ole niitä himouimareita, mutta tuli nyt kuitenkin käytyä Välimeressä pulahtamassa.

  Hypokoira Elli rannalla
  Hypokoira Elli Benalmadenan rannalla.

  Hypokoiran herkut

  Forthgladen märkäruuat olivat todella käteviä reissussa. Espanjassa kun ollaan, niin koirankin on välillä mukava saada omia herkkuja viilennettynä. Forthgladen märkäruokaa oli helppo kuutioida ja pakastaa. Sieltä oli sitten helppo ottaa tarjolle jäisiä kuutioita. Näin Ellilläkin oli omat mehujäät. Ja mikäs sen komeampi maisema nauttia herkuista ja ihanista Espanjan tuoksuista, kuin terassilla syöden.

  Hypokoira Ellin lounashetki
  Hypokoira Elli nauttii lounasta kauniissa maisemissa Espanjassa.

  Hypokoiraperhe palaa Suomeen

  Neljä viikkoa meni vauhdikkaasti, mutta innokkaasti taisi koko porukka lähteä takaisin Suomeen. Ennen lähtöä piti kuitenkin muistaa käydä moikkaamassa paikallistakin eläinlääkäriä, jotta saa lääkkeen ekinokokin estoon ja merkinnän passiin. Sen jälkeen oltiinkin valmiina kotiinpaluuseen.  

  Malagan kentällä onkin hieman eri tapa toimia koiran kanssa turvatarkastuksessa. Siellä nimittäin koiran tarvitsee kulkea yksin, ilman hihnaa ja liivejä läpi turvatarkastuksen. Onneksi Elli on tässäkin asiassa jo vanha tekijä. Ei paljoa haitannut kentän aamuinen vilske ja monet turvatarkastajat, jotka ympärillä pyörivät. Elli istui napakasti odottamaan ja käskystä käveli läpi metallinpaljastimen ja turvatarkastajien ohi tullen nätisti hakemaan hihnansa ja liivit.

  Sitten oltiinkin jo valmiina matkustamaan kohti Helsinkiä. Voi sitä riemun määrää, kun pääsimme pois koneesta! Taisi Elliltä päästä muutama riemun kiljaisu tuubissa.

  Hypokoira Elli lentokentällä
  Hypokoira Elli kiittää omistajaansa mukavasta kesälomasta Espanjassa märällä pusulla.

  Sellainen oli Ellin kesäloma tänä vuonna.

  Hypokoira Elliä voi seurata instagramissa ja facebookissa. Ellistä tehtiin myös juttu espanja.com-sivustolle