• Tarinat

  Donna-koiran jäykkyys näkyi töpöttelynä

  Pienilläkin koirilla voi ilmetä iän myötä nivelongelmia. Donna-koiran jäykkyys näkyi jo 12-vuotiaana ja se alkoi oireilla kipuja. Eläinlääkäri suositteli Vetcaren Flexadin® Advanced –täydennysrehua tilannetta helpottamaan ja Donna voikin nyt paremmin.

  Jasmiina Kiviojalla on nuorempia villakoiria ja iäkäs mummelikoira, kuten Jasmiina koiraansa leikkisästi nimittää. ”Donna on pysynyt terveenä koko ikänsä parodontiittia lukuunottamatta, jonka vuoksi joutuu käymään kerran vuodessa hammashoidossa. Verinäytteet ovat olleet aina viitearvoissa eikä sydämessäkään ole kuultu sivuääntä. Vanhuus ei kuitenkaan tule yksin, minkä huomasin hiljattain ilmenneiden nivelongelmien myötä”, Jasmiina kertoo.

  Koiran jäykkyys ja tassujen nuoleminen kielivät kivusta

  Kun koiran nivelet alkoivat vaivata, se alkoi nuolla etutassuja ja järsiä tassujensa niveliä. Kävely oli muuttunut töpöttelyksi. Istumaan laskeutuminen alkoi myös olla hieman hankalaa. Donnan täytyi etsiä oikeaa kulmaa istumaan asettuessaan.

  Noin vuosi sitten Jasmiina vei Donnan eläinlääkäriin. Ranteet rutisivat ja takapäästä paikannettiin kipupiste. Eläinlääkärin mukaan Donnalla oli nivelrikko.

  ”Juttelimme eläinlääkärin kanssa siitä, kuinka voisimme helpottaa koiran oireita. Päädyin kokeilemaan eläinlääkärin suosittelemaa Flexadin-valmistetta. Hän myös muistutti, että Flexadinen kanssa ei tule käyttää muita nivelvalmisteita, ja että vaikutus alkaa näkyä 2-3 kuukautta aloituksen jälkeen. Flexadinesta löytyi myös paljon tutkimusnäyttöä, mikä vaikutti tuotteen valintaan. Flexadinen aloituksen lisäksi oli hyvä tarkkailla, että Donnan paino pysyy jatkossakin normaalina ja se saa liikuntaa, jotta lihaksisto pysyy hyvässä kunnossa”, Jasmiina sanoo.

  Tuloksia parissa kuukaudessa

  Nyt Donna on syönyt noin puoli vuotta Flexadineä. Koiralla on Jasmiinan mukaan hyvin pieni suu, joten purutabletti menee helpommin ruoan joukkoon murskattuna.

  ”Kesti noin pari kuukautta, kun vaikutus alkoi näkyä. Donna alkoi taas liikkua sujuvammin. Istumaan meno ei enää ole niin jäykkää ja hidasta. Se kirmasi jopa peuran perään jokin aika sitten”, Jasmiina nauraa.

  Donnalla todettiin useissa nivelissä kulumaa. Siitä aiheutuva kipu näkyi muun muassa koiran halutessa itsensä nostettavan syliin. Silloin Donna käänsi itseään aina tiettyyn asentoon, jossa nostaminen ei tuntuisi pahalta.

  ”Donna on koira, joka haluaa olla kaikessa mukana. Se on pienestä pitäen kulkenut mukanani eri paikoissa. Nyt se on selkeästi tyytyväisempi ja luottavaisempi eri tilanteissa, koska pystyy keskittymään kivoihin asioihin nivelkipujen sijaan”, Jasmiina kertoo.

  Donna on Jasmiinan mukaan todella viisas koira, joka oppii edelleen uusia temppuja ja rakastaa pelata erilaisia älypelejä. Se etsii mielellään esimerkiksi namuja ympäri asuntoa. Nuorison komentamisen topakka Donna tuntee tärkeimmäksi tehtäväkseen.

  Flexadin® Advanced on täydennysrehu, jonka avulla tuetaan nivelten aineenvaihduntaa nivelrikon yhteydessä. Valmiste on helposti kerran päivässä annosteltava hyvänmakuinen purutabletti, joka sisältää denaturoimatonta tyypin II kollageenia.

  Lisätietoa tuotteesta: https://www.vetcare.fi/tuote/flexadin-advanced-30-tabl/