• Tarinat

  Joskus kissa pelkää uusia paikkoja tai ääniä

  Lemmikille muutto uuteen kotiin tai lähtö matkalle voi olla ahdistava kokemus. Etenkin koirat saattavat pelätä ukkosta tai muita yllättäviä ääniä. Tiina Heikkisen kissa pelkää uusia paikkoja, joten Vetcaren Zylkene otettiin avuksi sopeutumisaikana.

  Vetcarella työskentelevällä tuoteryhmäpäällikkö Tiina Heikkisellä on kaksi kissaa, 6-vuotias Lenni ja 7-vuotias Vili. Molemmat ovat pitkäkarvaisia kotikissoja. Muutto uuteen kotiin oli kissoille hämmentävä kokemus.

  Kissat piileksivät aluksi kaapissa

  ”Molemmat kissani ovat leikattuja kollikissoja, joita on ulkoilutettu valjaissa. Muutimme vähän aikaa sitten isosta omakotitalosta rivitaloon. Elinpiiri muuttui kovasti. Kissat kokivat muutoksen aluksi niin pelottavana, että ne muuttivat käytännössä uuden kodin vaatekaappiin. Ne kävivät vain hiekkalaatikolla ja söivät, mutta asuivat muuten kaapin hyllyllä”, Tiina kertoo.

  Etenkin nuorempi kissa Lenni oli öisin levoton ja naukui. Tiina päätti antaa kissoille Zylkeneä sopeutumisen helpottamiseksi.

  ”Annoin kissoille Zylkeneä parin päivän ajan, jolloin ne uskalsivat tulla ulos vaatekaapista. Koska usein kissat pelkäävät uusia paikkoja, muutama päivä ei ihan riittänyt, vaan jatkoin Zylkenen käyttöä molemmille kissoille. Joskus ne vierastavat jopa huonekalujen muuttunutta järjestystä”, Tiina kuvailee.

  Kun Tiina oli liian pian lopettamassa Zylkenen käyttöä, muuttuivat kissat uudelleen levottomaksi ja Zylkenen käyttö rauhoitti taas tilanteen.  

  Kissat pelkäävät uusia paikkoja
  Usein kissat pelkäävät uusia paikkoja

  Zylkene maistuu hyvin sen neutraalin maun ansiosta

  Zylkene-kapselin sisältämä jauhe ei maistu Tiinan mukaan miltään. Hän tyhjentää kapselin sisällön kissan ruokaan, jolloin se menee hyvin nirsommallekin kissalle. Koiralle tuote menee helpommin kapselina.

  ”Alussa sekoitin jauheen katkarapuihin, jotka ovat kissojen suurta herkkua. Myös kalan kanssa Zylkene upposi hyvin, sillä jauhe tarttuu hyvin kalan pintaan. Valmiste menee varmasti hyvin perille, kun valitsee avuksi kissan lempiruoan”, Tiina sanoo.

  Kissat rauhoittuivat hyvin Zylkenen avulla. Päivät pysyivät normaalin aktiivisina, kun ne tulivat esille ja leikkivät.

  Zylkene-kokemuksia myös hevosten kanssa

  Tiina vastaa Vetcarella hevosvalmisteiden markkinoinnista. Hän itse kasvattaa hevosia, joten myös omien hevosten kanssa on aiempaa kokemusta Zylkenestä (Zylkene Equine 1000mg).

  ”Olen siirtänyt hevosia laumasta toiseen, mikä aiheuttaa niille stressiä samoin kuin lastaustilanteet ja kuljetukset. Uudet tilanteet pelottavat usein eläimiä. Zylkene auttaa jo päivässä helpottamaan eläimelle muutostilannetta”, Tiina kuvailee.

  Hevosta lastatessa Tiina tietää eläimen rauhallisen käytöksen olevan tärkeää. Silloin kannattaa antaa sille jo edeltävänä päivänä Zylkeneä. Erilaisten tilanteiden läpivienti helpottuu näin kaikille osapuolille. Erityisesti reviirin tai lauman muutos on iso asia eläimelle kuin eläimelle.

  Zylkene ja hevonen
  Zylkene auttaa hevosia kuormittavissa tilanteissa

  Stressin ehkäiseminen on Tiinan mukaan tärkeää, sillä hevosella stressi voi lopulta johtaa vaikka mahahaavaan ja kissalla syömättömyyteen.

  ”Olen saanut Zylkenestä erittäin hyvää palautetta asiakkailta, joilla on hevosia. Annostelu on helppoa ja tuotetta voi hyvin syöttää vaikka muutaman viikon jakson, jos on tarve.”

  Zylkene kissoille ja koirille:

  Zylkène 75 mg (Alfa-kasotsepiini) – Vetcare

  Zylkene hevosille:

  Zylkéne Equine 1000 mg (Alfa-kasotsepiini) – Vetcare