• Tarinat

  Ikävät Kisu-kissan selkävaivat saatiin kuntoon

  Klinikkaeläinhoitaja Johanna Harmasella on kaksi kissaa, Kisu (8-vuotias) ja Kutvonen (5-vuotias). Kisulla oli marraskuun alussa selkävaivoja ja kipuja takapäässä. Mutta ongelmaan löytyi onneksi pikaista apua ja kissan selkävaivat saatiin kuntoon.

  Kisu alkoi kävellä selkä köyryssä vain lyhyen matkan kerrallaan, eikä oikein halunut istua tai hypätä. Johanna päätti vaivojen ilmaannuttua ottaa Kisun töihin mukaan selän, lonkkien ja polvien röntgenkuvaukseen. Hän työskentelee Eläinklinikka EHYTillä Halikossa.

  Selkärangan rappeuma ja nivelrikko vaivasivat Kisua

  Kuvista ilmenikin selässä spondyloosia yhdessä nikamassa. Spondyloosi on selkärangan ei-tulehduksellinen rappeumasairaus. Siinä nikamien reunoille muodostuu luupiikkejä.

  “Lisäksi havaittiin ongelmia lonkissa ja polvissa, joissa oli alkavaa nivelrikkoa. Kisu sai silloin kipulääkekuurin ja työkaverini muisti Vetcaren uuden Flexadin Advanced kissoille –tuotteen, jota alettiin sitten antaa Kisulle”, Johanna kertoo.

  Kisu sai parin viikon ajan sekä kipulääkettä että myös Flexadin Advanced kissoille -valmistetta yhden makutabletin päivässä hoidon tueksi. Tämän jälkeen Kisu vaikutti jo paremmalta selän osalta, joten kipulääkkeet jätin vähitellen kokonaan pois. Flexadinia annettiin kuitenkin edelleen.

  “Kisu on nyt syönyt valmistetta marraskuun 2020 puolivälistä asti lähes päivittäin, vain muutama kerta jäi väliin. Noin kuukausi tuotteen aloituksen jälkeen Kisun voinnissa alkoi näkyä jatkuvaa edistystä. Kisu leikkii ja riehuu nyt paljon enemmän kuin syksyllä”, Johanna sanoo.

  Kisu-kissan selkävaivat helpottivat ja ihmisten seura kiinnostaa taas

  Hoito on vaikuttanut myös Kisun sosiaaliseen elämään. Nyt se hakeutuu Johannan mukaan enemmän ihmisten seuraan. Syksyllä kissa tuntui vetäytyvän helposti omiin oloihinsa.

  “Tuotetta on ollut valtavan helppo käyttää. Kisu on melko nirso kissa, mutta tämän tabletin se ottaa makupalana. Se juoksee luokseni heti kuullessaan pakkauspussin rapinan. Lisäksi kerran päivässä annostelu on vaivatonta”, Johanna kuvailee.

  Nivelrikko pahenee iän myötä, koska sitä ei voida parantaa. Siksi jatkuva hoito on tärkeää. 

  “Aion käyttää Flexadin Advanced kissoille makutabletteja vastaisuudessakin. Toivottavasti voimme niiden avulla käyttää myös tulevaisuudessa vähemmän kipulääkkeitä. Minusta tuote sopii ehdottomasti ainakin nivelrikosta kärsiville kissoille”, Johanna toteaa.