• Tarinat

  Koira ontuu – selvitä syyt ja toimi nopeasti

  Kun koira ontuu, kannattaa syyt selvittää nopeasti. Vilma Jylkkä on eläimet tunteva farmaseutti ja koirahieroja, joten tiesi mitä tehdä oman koiran liikkumisen heiketessä. Iäkäs koira sai aloittaa Flexadin® Advanced -valmisteen käytön. Liikkuminen muuttuikin vähitellen sujuvammaksi.

  ”Itselläni on koirahierojan tutkinto, joten olen nähnyt monia nivelvaivaisia koiria. Tulin Jämsän apteekkiin töihin vuonna 1991. Siitä lähtien olen kehittänyt apteekin eläintuotepuolta. Eläinten hyvinvointi on minulle intohimo”, Vilma Jylkkä kertoo.

  Jämsän apteekki on muuttanut uusiin tiloihin, joissa on entistä selkeämpi hyllytys eläinpuolella. Verkkokauppaa kehitetään myös edelleen ja siellä käykin jo paljon asiakkaita. Se auttaa Jämsän apteekkia myös pitämään laajempaa valikoimaa myymälässä.

  Flexadin on toiminut myös omille koirille

  Jos Vilma huomaa, että hierottavaksi tuotu koira ontuu tai liikkuminen on muuten vaikeaa, hän suosittelee omien kokemusten perusteella Flexadinin käyttöä. Kotona Vilmalla on kaksi kissaa ja 2 koiraa. Koirat ovat jo melkoisia senioreita, sillä vanhempi on 18-vuotias ja nuorempi 11-vuotias.  

  Molemmat koirat ovat käyttäneet viime vuosina tarvittaessa kipulääkityksen ohella Flexadin-valmistetta. Iän myötä on ilmennyt ajoittain jäykkyyttä ja ontumista, mutta muuten koirat voivat hyvin.

  ”Nuoremmalla koiralla Flexadin aloitettiin 7-vuotiaana liikkumisen vaikeutuessa. Se on helpottanut koiran vointia jonkin verran näissä tilanteissa. Isompaa kulumaa koiralla ei ole havaittu, mutta pientä vaivaa kuitenkin on. Iäkkäämmällä koiralla on jo enemmän vaivoja, kuten lihasten jäykistymistä. Flexadinin vaikutus on yleensä alkanut näkyä noin parin viikon kuluttua aloituksesta”, Vilma sanoo.

  Mitä isompi rotu, sitä aikaisemmin Flexadin olisi Vilman mielestä hyvä aloittaa. Hänen mielestään näin voitaisiin vähentää nivelvaivojen pahenemista.

  Helppokäyttöinen ja monipuolinen

  ”Koirille Flexadin maistuu hienosti, sitä pidetään selvästi herkkuna. Maistatin kyseistä täydennysrehua myös kissoilla ja hyvin tuntui menevän jopa heille”, Vilma toteaa.

  Vilman asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä kokeiltuaan Flexadin-kuuria lemmikille. Hinta-laatusuhdetta Vilma pitää parhaana muiden niveltuotteiden vertailussa.

  ”Minusta Flexadin on paras, koska ei tarvita muita tuotteita. Tämä sisältää kaiken tarvittavan nivelten huoltoon. Hyvän koostumuksen lisäksi tuote on helppo antaa eläimelle. Suosittelen esimerkiksi keski-ikäiselle aktiiviselle koiralle, jolla saattaa olla jo pientä ontumaa. Tyypillinen käyttäjä voi olla myös yli 5-vuotias hierontaan tuleva koira, jolla on kireät lihakset.”

  Koirahierontaan eläinlääkärin lähettämänä

  Koira Ontuu - Farmaseutti ja koirahieroja Vilma Jylkkä
  Vilma Jylkkä farmaseutti ja koirahieroja

  Monet tulevat Vilman koirahierontaan eläinlääkärin lähettäminä. Ongelmia on ehkä havaittu liikkumisessa, esimerkiksi askelluksessa. Kuvauksissa on saatettu löytää jokin syy vaivoihin, mutta ei aina.

  ”Pidän hierontaa tärkeänä kivun hoitomuotona lääkehoidon lisäksi. Eläinlääkärit jo muistavat koirahieronnan hyvin ja suosittelevat asiakkaille. Omat koirani saavat myös hierontaa muun hoidon ohella”, Vilma kertoo.

  Mikä tuote Flexadin on?

  Flexadin® Advanced on Vetcaren täydennysrehu koirille nivelten aineenvaihdunnan tukemiseen nivelrikon yhteydessä. Tuote on kerran päivässä annosteltava hyvänmakuinen purutabletti.

  Flexadin® Advanced on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.

  Suositellaan eläinlääkärin lausunnon pyytämistä ennen käytön aloittamista, sekä kolmen kuukauden hoidon jälkeen. Purutabletit voidaan antaa suoraan makupalana tai ruoan joukossa. Tuotetta tulee käyttää noudattaen ravintosuosituksia. Vettä on oltava jatkuvasti saatavilla.

  Lisätietoa tuotteesta:

  Flexadin® Advanced koiralle: https://www.vetcare.fi/tuote/flexadin-advanced-30-tabl/

  Flexadin® Advanced kissalle: https://www.vetcare.fi/tuote/flexadin-advanced-30-tabl-kissalle/

  Equistro Flexadin® hevoselle: https://www.vetcare.fi/tuote/equistro-flexadin-uc-ii/