• Tietoisku

  Kuivasilmäisyys on tuskallista lemmikille

  Jos lemmikkisi molemmat silmät rähmivät tai valuvat, voi syynä olla kuivasilmäisyys. Hoitamaton kuivasilmäisyys johtaa usein silmän sarveiskalvon haavaumiin ja tulehdukseen.

  Tampereen Koivun apteekin farmaseutti Katja Laurila on käyttänyt oman kiinanharjakoiran kuivien silmien hoitoon Vetcaren Optixcare-geelitippoja. Myös asiakkailleen Laurila on suositellut tuotetta ja saanutkin hyvää palautetta.

  ”Tuote on ainutlaatuinen, markkinoilla ei ole vastaavaa. Jotkut yrittävät käyttää lemmikeille myös ihmisten silmätippoja, mutta ne ovat liian ”kevyitä”, koska niissä ei ole kosteuttavaa hyaluronia, jota lemmikin kuivat silmät tarvitsevat. Optixcare on geelimäinen, tehokkaasti kosteuttava valmiste, joka toimii hyvin koiran tai kissan silmissä”, Laurila kuvailee.

  Vaivaa ei aina huomata

  Joskus kuivasilmäisyys on vaivannut lemmikkiä jo vuosia, mutta sitä ei ole huomattu. Kuivat silmät eivät tuota lainkaan tai liian vähän kyynelnestettä. Vaiva huomataan, kun lemmikki siristelee silmää ja rähmää kertyy varsinkin aamulla. Toinen silmä voi myös näyttää pienemmältä.

  ”Kuiva silmä voi olla myös väliaikainen tulehduksen jälkeinen tila. Tulehdus saattaa joskus pahentaa kroonista vaivaa. Tietyillä roduilla vaiva on perinnöllinen ja krooninen. Esimerkiksi isot ulkonevat silmät voivat altistaa kuiville silmille”, Laurila kertoo.

  Hiekkaa silmissä

  Katja Laurilan mukaan kuiva silmä tuntuu lemmikistä siltä, kuin silmissä olisi hiekkaa. Jos kyyneliä ei erity lainkaan, voi sarveiskalvo kuivua ja näkö hävitä lähes kokonaan. Silmäluomi voi hieroa kuivaa sarveiskalvoa ja aiheuttaa jopa haavaumia. On ongelmallista, että lievässä vaiheessa oleva kuivasilmäisyys jää usein huomaamatta.

  Optixcare on keinokyynel, kyyneleen sijainen, joka kosteuttaa silmää ja luo normaalin elintasapainon. Käyttömäärä riippuu vaikeusasteesta, jos nestettä ei erity lainkaan tarvitaan lääkettä 3-4 kertaa päivässä, muille voi riittää yksikin kerta.

  ”Geelimäisen tipan laittaminen on helppoa. Oma koirani on jo oppinut, että tippa auttaa ja tekee silmiin hyvän olon. Se tulee heti luo kun näkee lääkepakkauksen kädessäni”, Laurila toteaa.

  Mikä Optixcare Eye?

  Optixcare Eye Lube on kosteuttava silmägeeli koiralle, kissalle ja hevoselle.
  Optixcare Eye Luben koostumus on ainutlaatuinen, sillä se sisältää hyaluronia
  ja karbomeeria. Hyaluroni sitoo vettä ja karbomeeri hidastaa sen poistumista. Karbomeeri tekee geelistä viskoosin, jolloin se pysyy silmän pinnassa pidempään ja helpottaa geelin annostelua. Geeli muuttuu juoksevammaksi silmässä joutuessaan kosketuksiin kyyneleritteen suolojen kanssa.

  Lue lisää lemmikin silmien hoidosta täältä.