• Ajankohtaista

  Lemmikkiruoan turvallisuus mietityttää

  Lemmikkiruoan turvallisuus huolettaa suurinta osaa suomalaisia koiranomistajia. Tämä käy ilmi teettämässämme kyselyssä.

  Vetcare Oy toteutti lokakuussa 2019 verkkokyselyn suomalaisille koiranomistajille. Kyselyyn saatiin lähes 800 vastausta (n=771). 60 prosenttia vastanneista kantaa huolta lemmikkiruoan turvallisuudesta melko tai erittäin paljon. Yhdeksän kymmenestä kertoi kantavansa huolta lemmikkiruoan turvallisuudesta ainakin jonkin verran.

  Alkuperältään turvallisten ja jäljitettävien tuote-ainesosien lisäksi yhä useampi lemmikinomistaja toivoo laadukkaita sekä allergiat huomioivia raaka-aineita.

  Lisäaineeton ja laadukas ruoka tukee lemmikin terveyttä. Mikä tahansa ainesosa voi myös aiheuttaa lemmikille allergiaa. Allergisoivia ainesosia voivat olla esimerkiksi viljat, soija, maissi, maitotuotteet, naudanliha, kananmunat ja kala. Yleensä allergian aiheuttaja löydetään poissulkemalla ainesosa kerrallaan”, kertoo eläinlääkäri ja Vetcare Finland Oy:n eläinlääketieteellinen johtaja Petri Bäcklund.

  Makupaloissa ratkaisee raaka-aine ja hinta-laatusuhde

  Vetcaren kyselyssä selviteltiin myös kuluttajien toiveita ja asenteita lemmikkien makupalojen suhteen. Makupaloja käytetään enimmäkseen koulutus- ja palkitsemistilanteissa. Makupalan valinnassa korostuvat raaka-aineet, hinta-laatusuhde sekä tuotteen koostumus ja koko. Koiran makupalojen hankintaan vaikuttaa myös kaupan sijainti ja hankinnan helppous muiden ostosten ohessa.

  ”Halusimme myös selvittää, puuttuuko makupalavalikoimasta jotain. Makuvaihtoehtojen lisäksi toivottiin esimerkiksi viljattomia ja yhden lihan tai proteiinilähteen makupaloja,” kertoo markkinointi- ja avainasiakaspäällikkö Päivi Klemm.

  Vetcare pyrkii huomioimaan kuluttajien toiveet ja huolenaiheet omassa tuotekehityksessään. Loppuvuodesta 2019 lanseerattu makupalatuotesarja NousNous on yksi osoitus tästä. Koska NousNous-tuotteet sisältävät vain yhtä eläinproteiinia, ja eläinperäisen proteiinin lähde tuodaan selkeästi esille, on lemmikin mahdolliset allergiat ja yliherkkyydet helppo huomioida.

  NousNous -makupalatuotteita on saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista: K-Citymarketit, K-Supermarketit ja hyvinvarustellut K-Marketit sekä Prismat kautta maan. Lisäksi tuotteet ovat tilattavissa myös kauppakassipalveluiden K-ruoka ja Foodie kautta. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

  Mikäli lähikaupastasi ei vielä löydy NousNous -tuotteita, kannattaa kauppiaalle esittää toive tuotteiden tilaamisesta.