• Tietoisku

  Mud Stop – hevosen riviin ja rohtumiin

  Hevosella esiintyy kostealle vuodenajalle tyypillisiä iso-oireita, riviä ja rohtumia, joilla voi olla hyvin monisyinen tausta. Kosteus ja sen mahdollistama bakteereiden lisääntyminen iholla ovat vuohisrohtumalle sekä ihottumalle altistavia tekijöitä. Karvojen leikkaaminen ja rohtuneen ihoalueen säännöllinen puhdistus ja kuivana pitäminen auttavat, mutta lisäksi tarvitaan myös aineita hillitsemään ihotulehdusta ja pitämään iho kuivempana sekä puhtaampana.

  Equitech® Mud Stop -tuotteet perustuvat kahteen ihon vesiaktiivisuutta laskevaan aineeseen (monopropyleeniglykoli ja isopropanoli) ja yhteen bakteereiden lisääntymistä hillitsevään aineosaan (triklosaani). Equitech® Mud Stop -tuotteiden teho on tieteellisesti tutkittu ja todettu (Colles ym. Equine pastern dermatitis. Equine vet. Educ. 2010). 

  Mud Stop Gel 500 ml

  Equitech® Mud Stop Gel on pehmeä ja hellävarainen geeli, joka sopii käytettäväksi erityisesti desinfektioaineiden aiheuttamaan kirvelyyn herkästi reagoiville hevosille heti rivin tai rohtuman ilmaantuessa. Mud Stop Gel -valmistetta suositellaan käytettäväksi heti ihottuman tai rohtuman ilmaantuessa, jolloin tulehtunut iho on erityisen arka. Riittoisa 500 ml geeli on kätevä käyttää myös laitumella hevosta hoidettaessa.

  mud stop

  Käyttöohje

  Mud Stop Gel -valmisteen ainutlaatuisen imeytymiskyvyn ja kuivattavien ominaisuuksien ansiosta rupien poistaminen ei ole tarpeellista. Haavaisen ihon käsittelyssä on noudatettava varovaisuutta. Käsittele ihoalue geelillä kaksi kertaa päivässä vähintään 4-7 päivän ajan. Levitä geeli hellävaroen iholle. Älä hiero. Anna geelin imeytyä ihoon kymmenen minuutin ajan.

  Tuotetta saa eläinlääkäreiltä tai tilauttamalla sitä lähiapteekkiin.