• Kissat-Wilma-ja-Albus_parvekkeella
  Tarinat

  Muista kissan säännöllinen huolto

  Albus ja Wilma ovat näyttävä Ragdoll-rotuinen kissakaksikko. Wilma on Albuksen oikea mummo, Albus on Wilman tyttären poika. Molemmat ovat myös käyneet kissanäyttelyissä. Kissojen emäntä pitää niistä erityisen hyvää huolta ja painottaa kissan terveyden säännöllisen ja ennaltaehkäisevän hoidon merkitystä.

  ”Huhtikuussa olimme Turun Scandinavian Winner-näyttelyissä, johon osallistui yli 700 kauneinta kissaa eri puolilta Pohjoismaita. Tähän näyttelyyn osallistuneet kissat olivat jo kertaalleen saaneet vähintään exellent-tuloksen ja näin ollen kukin oli rotunsa erinomainen edustaja, mikä kertoo näyttelyiden tasosta”, omistaja Saija Saapunki kertoo.

  Kissaroduissa on eroja

  Saija ihmettelee, miten vähän kissanäyttelyt saavat huomiota esimerkiksi koiranäyttelyihin verrattuna. Kuitenkin kissaharrastus kasvaa ja näyttelytkin ovat jo isoja.

  Samoin Saija kummastelee sitä, miksei kissoja aina muisteta huoltaa yhtä säännöllisesti kuin koiria. Turkinhoito, kissan pesu ja puhdistaminen, kynsien leikkuu tai korvien puhdistaminen kuuluvat jokaisen kissan perushoitoon.

  “Olisi tärkeää pitää kissan terveydestä huolta jo ennen mitään vaivoja. On hyvin erilaisia kissarotuja, joiden ominaisuudet vaikuttavat myös siihen, mitä asioita pitää muistaa hoitaa. Esimerkiksi karvattoman kissan hoito on todella haastavaa, sen ihoa täytyy pestä, rasvata ja suojata”, Saija muistuttaa.

  Saija haluaa myös muistuttaa siitä, että kissa kannattaa valita rodun ominaisuuksien, ei ulkonäön mukaan.

  ”Kissarotuja on niin paljon, että jokaiselle löytyy varmasti sopivanlainen. Kissoja on rauhallisia tai liikkuvampia metsästäjiä. Kerrostaloissa asuville on omat kissarodut, jotka sopivat paremmin kaupunkielämään. Mieti, haluatko aktiivisen ja touhuavan vai rauhallisemman kissan, samoin kuin koirienkin kanssa”, Saija toteaa.

  Silmien puhdistus teki ihmeitä

  Saija testasi kissoilleen kotimaista Vetcare Silmäpuhdistetta pölyisen kevään aikana. Kissojen silmät ovat herkät ja rähmivät erityisesti pölyisellä tai kuivalla ilmalla. Albus-kissa on vaaleanaamainen, joten sillä rähmä näkyy selvästi ja naamasta tulee tuhruisen näköinen.

  ”Vetcare Silmäpuhdiste on loistava tuote. Ennen puhdistin vain vedellä ja vanulapuilla, mutta huomaan valtavan eron Silmäpuhdistetta käyttäessä. Tämä tuote pyyhkii paremmin ja suojaa silmää. Näkee että silmät ovat todella puhtaat. Kissojen sisänurkkiin tulee paljon eritettä. Kun puhdistan silmät säännöllisesti, rähmää tuntuu tulevan vähemmän”, Saija kertoo.

  Saijan mielestä Silmäpuhdiste on nimenomaan nyt keväällä erityisen hyvä siitepölyä ja katupölyä poistamaan.

  ”Meillä kissat ovat paljon lasitetulla parvekkeella ja saavat sieltä katupölyä silmiinsä.

  Siksi suosittelen Vetcare Silmäpuhdistetta varsinkin kaupunkialueella asuville. Myös viima saa silmät rähmimään, kissoilla on selvästi koiria herkemmät silmät”, Saija pohtii.

  Saija puhdistaa molempien kissojen silmät Vetcare Silmäpuhdisteeseen kostutetuilla puhtailla vanulapuilla ja muistuttaa käyttämään eri lappuja eri silmiin, jottei mahdollinen bakteeri toisessa silmässä tartu toiseen. Muutaman kerran viikossa puhdistus riittää.

  Albus ja Wilma

  Albus on lähes 7 kuukauden ikäinen näyttelyuraansa aloitteleva Ragdoll-rotuinen kissa.

  Albus

  Wilma on Champion-luokan näyttelyissä jo saavuttanut kohta 5-vuotias rouva.

  Wilma

  Wilma palkittiin viime vuoden parhaana siitosnaaraana. Nyt kun Wilman jälkikasvu on tehty, niin Wilmakin valmistautuu pikkuhiljaa taas näyttelyihin.

  Lue lisää kotimaisesta Vetcare Silmäpuhdisteesta: www.vetcare.fi/tuote/vetcare-silmapuhdiste