• NousNous – pentupäiväkirja …

  … kokoaa samaistuttavia tarinoita koiranpentujen elämästä sekä mm. asiantuntijoiden vinkkejä pennun koulutukseen ja muihin arkisiin asioihin.

  #nousnous #kuonokertoo #nousnouspentu

   

  Kevään 2022 NousNous pentu on valittu. Pysy linjalla, pian pääset kohtaamaan valloittavia tarinoita Yukusta!

  Tutustu NousNous -pentujen päiväkirjamerkintöihin alla.

  Kuinka Yukusta tuli Yuku?

  19.5.2022

  Tämän kesän pentupäiväkirjan päätähtenä toimii shetlanninlammaskoirapentu Yuku. Yuku on tällä hetkellä 13,5 viikkoinen terävähampainen pikkutuholainen, jonka seikkailuja olen saanut itse kasvattajana todistaa ihan alkumetreiltä asti.

  Koiranpennun rokotukset

  20.1.2022

  Koiranpennun rokotuksista huolehtiminen on ääritärkeää, sillä rokotusten avulla voi suojata oman pentunsa vaarallisilta, tarttuvilta taudeilta sekä pitää huolta myös koko suomalaisen koirapopulaation hyvinvoinnista

  Joulu ja koiranpentu

  21.12.2021

  Katalat konvehdit, kivasti keikkuvat kuusenkoristeet tai koko juhlapöydän kruunaava kinkku – joulu tarkoittaa koiranpennulle sataa uutta vaaran paikkaa. Siksi ongelmien ennakointi on kaiken A ja O.

  Koiranpentu tulee kotiin

  9.12.2021

  Kun koiranpentu tulee kotiin tuo se mukanaan paljon vastuuta ja kuluja – mutta myös valtavan vuoren rakkautta, naurua, valvomista ja vipinää.

  Runon kuulumisia – Koiranpennun kesä on seikkailuja täynnä

  30.6.2021

  Aika todella liitää ja ensimmäiset viikot pennun kanssa muuttuvat pian kuukausiksi. Koirapennun elämän ensimmäiset kuukaudet ovat meillä takanapäin, kun Runo täyttää ensiviikolla 16 viikkoa. Kaksikuukautta vauhdikasta tohinaa ja rutkasti lisää luvassa! Koiranpennun kanssa kesä on mukavaa aikaa, sillä ulkona puuhailuun on runsaasti mahdollisuuksia ja etenkin Suomessa elämää tuntuu olevan turuilla ja toreilla melko lailla enemmän […]

  Koiranpennun rauhoittuminen on arvokas taito

  22.6.2021

  Mainitsinkin viime blogimerkintämme lopussa, että Runolla oli hieman huonoa tuuria metsäretkellä ja pienestä kompastuksesta seurasi melkoisen kipeä tassu pennulle. Runo alkoi metsäkävelyn jälkeen ontua toista etujalkaansa hyvin voimakkaasti eikä ontuminen helpottanut pienellä lepäilyllä, joten suuntasimme eläinlääkäriin tarkistamaan, ettei mikään mennyt isommin rikki. Runo suhtautui ontumisesta ja selvästi kipeästä jalasta huolimatta eläinlääkärivisiittiin innokkaasti ja iloisesti tervehtien […]

  Koiranpennun hihnakäytös hienoksi

  17.6.2021

  Koiranpennun hieno hihnakäytös rakentuu monesta taidosta ja jokaisella omistajalla on tietenkin omat kriteerinsä ja mieltymyksensä arkisen hihnassa kulkemisen suhteen.

  Koiranpennun sosiaalistamiskausi on mukavaa touhua täynnä

  28.5.2021

  Kun koiranpentu on saapunut kotiin, jatkuu sen elämässä jo pentulaatikossa alkanut, tärkeä elämänvaihe eli koiranpennun sosiaalistamiskausi.

  Koiranpennun kotiin tulo on iloinen ja jännittävä hetki!

  14.5.2021

  Runo – NousNouspennun kotiin tulo oli jännittävä ja iloinen hetki. Lue miten Runo ensimmäiset hetket uudessa kodissa sujuivat.

  NousNous pentupäiväkirja – Oodi kiittää ja suuntaa kesälomalle!

  16.7.2020

  Haluamme Oodin kanssa yhdessä kiittää kaikkia seuraajiamme tästä lyhyestä, mutta sitäkin antoisammasta matkasta. Oodi jää nyt pienelle kesälomalle ja palaa mahdollisesti syksyllä satunnaisesti kertoilemaan kuulumisiaan, mikäli kiireiltään ehtii.