• Puppy diary header
  NousNous pentupäiväkirja Oodin kesäkuulumiset

  NousNous pentupäiväkirja -Oodin kesäkuulumiset

  Viime viikkoina koko Suomi on saanut nauttia ihanista helteistä. Itse tykkään kovasti lämpöisistä keleistä, mutta kyllähän ne aiheuttavat vähän huoltakin näin koiran omistajana. Me asutaan vähän syrjäisemässä paikassa, mutta kuitenkin taajaman rajoilla. Tonttiamme kiertää aita ja koirat saavat nauttia vapaasti oleskelusta pihalla. Lenkillä emme juurikaan montaa kertaa ole käyneet näiden ilmojen aikana, mutta en koe siitä ollenkaan huonoa omaatuntoa, koska koirat kyllä hoitavat liikunnan tuossa pihalla keskenään riehuen, eikä nekään paljon ole jaksanut kuin loikoilla. Ollaan myös treenailtu sisällä ilmalämpöpumpun viileydessä ja käyty välillä uimassa. Olen onnekas, kun kaikki koirani menevät uimaan mielellään. Toki ne on siihen myös pienestä pitäen opetettu.

  Kääpiöpinseri on siitä helppo rotu, että se rakastaa usein lämpöä. Nämäkään helteet eivät ole saanut koiria pois peiton alta nukkumasta. Oodikaan ei tee tässä asiassa poikkeusta. Saatetaan loikoilla kaikki terassilla ja Oodi kaivautuu viltin alle makaamaan. Se on rotuominaisuus. Oodilla on myös toinen vähän vaarallisempi uusi harrastus. Oodi tykkää syödä kaiken pihamaalta. Se ei sinänsä ole mikään uusi juttu, mutta nyt sen kohteeksi on joutunut kaiken maailman ötökät ja myös ampiaiset. Tästä voidaan jo arvailla mitä siitä seuraa..

  NousNous pentupäiväkirja Oodin kesäkuulumiset sisältävät myös rentoa kotoilua.
  Oodi haluaa helteilläkin nukkua peiton alla

  Kesäisin riesana ampiaiset ja punkit

  Viikonloppuna grillailtiin perheen kanssa ja koirat saivat vapaasti oleilla pihassa. Yhtäkkiä Oodi alkoi kiljumaan ja pyörimään aivan hullun lailla. Itse säntäsin tietenkin heti katsomaan, että mitä kävi ja löysinkin sen rintakehästä kiinni ampiaisen. Itse olen todella allerginen ampiaisille, joten huusin mieheni apuun irrottamaan sitä Oodista. Ampiainen saatiin irti, mutta piikki jäi rintakehään, mutta onneksi saimme senkin irti pinseteillä. Voi, miten pieni vauvani oli reppana. Loppuillan se oli vähän vaisu, mutta selvisimme säikähdyksellä. Meillä oli myös hoidossa sijoitusnarttuni edellisestä pentueesta ja samassa hässäkässä hänkin sai piston jalkaan. Koska kääpiöpinsereissä on tunnetusti draamakuningattaren vikaa, niin hänkään ei hetkeen voinut kävellä ollenkaan ja näytti siltä, kuin koko jalka olisi amputoitu. Onneksi kuitenkin molemmat tytöt selvisivät rankasta koettelemuksesta pian. Ampiaiset, etenkin maa-ampiaispesät voivat kuitenkin saada pahaakin jälkeä aikaiseksi yhdessä koirassa, tästäkin meillä on aiempaa kokemusta.

  Toinen ikävä riesa kesässä on punkit. Niitä on nyt helteillä riittänyt, jopa niinkin paljon, että juhannuksena ja sen jälkeen otettiin punkkeja irti koirien lisäksi meistä ihmisistä. Hyi olkoon, että vihaan niitä paljon, kun niiltä ei oikein mitenkään voi kokonaan välttyäkään, vaikka meillä koirilla onkin punkkiaineet käytössä.

  NousNous pentupäiväkirja sankarin Oodin kesäkuulumiset sisältävät myös kaverin kanssa makoilua.

  Muuten on kyllä ollut ihanan rentouttavaa. Kuvia ja videoita ei ole viime aikoina juurikaan tullut otettua, kun vaan loikoillaan pihalla tai uimassa, jos en ole töissä. Oodi on kyllä oppinut paljon uusia temppuja, uusimpana opetin sen antamaan yläfemman tassulla. Mä niin tykkään sen asenteesta ja luonteesta. Se on niin ihanan innokas, ihan mahtava ipana, vaikka löytyy Oodilta omaa tahtoakin, vaikka muille jakaa. Mulla on nyt edelleen kytenyt vahvasti mielessä, että aletaan treenailemaan rally-tokoa. Opetellaan nyt seuraamista ja vahvistetaan perusasentoa höpsöttelytemppujen lisäksi. Pienen koiran kouluttamisessa on välillä vaan haastavaa, kun palkkaaminen tapahtuu koiran tasolla ja kaiken ”joutuu” opettamaan selkä kyyryssä.

  Tekstin kirjoittaja Oodin omistaja ja kasvattaja Paula.

  Puppy signature