• Tarinat

  Punkki sohvalla ei ole tervetullut – tee punkkitarkastus jo ulkona

  Kun kotona pyörii kahdeksan koiraa, on punkkiriski korkealla. Puutiainen eli punkki sohvalla tai sängyssä ei houkuttele, joten jotakin on tehtävä. Nilla Lindholm tietää, että konsteja on onneksi olemassa. Varastossa on aina valmiina punkinpoistovälineet, mutta toisaalta hyvät lääkkeet pitävät punkit tehokkaasti poissa.

  Nillan koirat ovat iältään viiden ja 13 vuoden välillä, joten vilskettä riittää. Kolme koirista on kodinvaihtajia. Maalla asumisen hyviä puolia on tilavuus ja hienot ulkoilumaastot heti talon nurkalla koirille.

  Kaksi whippetiä ovat kiertäneet myös paljon näyttelyitä. Tällä hetkellä ei kuitenkaan harrasteta näyttelyitä, vaan koirat ovat onnellisia kotikoiria – sohvachampioneita – kuten omistaja heitä leikillisesti nimittää. Uuden harrastuskoiran hankkiminen saa vielä odottaa, koska koiria on nyt niin monta.

  Maastossa riittää punkkeja

  Inkoon maastoissa riittää metsää missä temmeltää. Kotipihassa on iso aidattu piha, jossa koirat saavat olla ja kulkea sisään ja ulos oman halun mukaan.

  ”Lenkkeilemme koirien kanssa joka päivä. Enimmäkseen kuljemme metsässä ja pelloilla. Koirat ovat aina kiinni kävelyllä. Punkkeja maastosta löytyy paljon, joten punkkitarkastukset on tehtävä huolella”, Nilla kuvailee.

  Ilman punkkilääkettä ei pärjätty

  ”Yritin aluksi olla ilman punkkilääkkeitä, mutta se osoittautui mahdottomaksi. Tarkistan kaikki koirat päivittäin. Lyhytkarvaisista whippeteistä punkit löytyvät parhaiten. Muista on vaikeampaa löytää, koska ovat tummia väriltään ja / tai pitkäkarvaisempia. Koska koirat nukkuvat meillä sohvilla ja sängyissä, punkit täytyy pitää ulkona”, Nilla sanoo.

  Tee punkkitarkastus jo ulkona
  Tee punkkitarkastus jo ulkona, sillä punkki sohvalla tai sängyssä ei ole toivottua.

  Punkki sohvalla kauhistuttaa, koska silloin ihmisetkin ovat vaarassa saada punkin iholleen. Nilla käyttää koirilleen eniten valeluliuosta. Frontline on tuntunut hyvältä ja onkin hänen suosikkinsa. ”Liuos on pitänyt punkit todella hyvin poissa. Aine on ollut meillä hyvin siedettyä ja helppo käyttää.” Nilla aloittaa valeluliuoksen käytön yleensä huhtikuussa ja jatkaa lokakuulle. Punkkien määrät vaihtelevat vuosittain paljon.

  ”Joskus suorastaan puistattaa, miten paljon punkkeja on. Kerran meidän pienellä koiralla oli pelkästään päässä 13 punkkia, kun tulimme lenkiltä. Nyt punkkeja ei ole pitkään aikaan kiinnittynyt, mutta autossakin minulla on poistovälineet. Käytän kolmenlaisia välineitä, mutta minusta punkkikoukku on tuntunut kätevimmältä,” Nilla kertoo.

  Tuotetietoa: https://www.vetcare.fi/tuote/frontline-vet-100-mg-ml-paikallisvaleluliuos-4-x-268-ml/

  TUTUSTU HUOLELLISESTI PAKKAUSSELOSTEESEEN ENNEN LÄÄKKEEN KÄYTTÖÄ.

  Lue lisää siitä, miten toimia, jos kotona majailee punkki sohvalla: Frontline HomeGard® – Vetcare

  KÄYTÄ BIOSIDEJA TURVALLISESTI. LUE AINA MERKINNÄT JA VALMISTETIEDOT ENNEN KÄYTTÖÄ.