• Tarinat

  Riehakas Retu-hovawart sai ontumiseen apua

  Retu on 8-vuotias koko perheelle rakas seniorikoira, joka on jo hieman harmaantunut, mutta edelleen elämänhaluinen ja perusterve. Viime vuonna alkoi ilmetä niveljäykkyyttä ja ontumista, johon omistaja Tiina Heikkinen osasi eläimiä ja alaa tuntevana puuttua saman tien.

  Retu on rodultaan hovawart, joten kokoa ja näköä tällä uroksella riittää. Terveys on hyvällä mallilla, mutta vilkas ja touhuava koira ei osaa varoa, vaikka joku paikka jo hieman vaivaisi.

  Lisääntynyt liikunta toi nivelvaivan esiin

  ”Viime vuonna pääsiäisen aikaan olimme ulkoilleet mökillä tavallista enemmän. Koira alkoi runsaan liikunnan ja leikkimisen sekä levon jälkeen jäykistymään ja ontui oikeaa etujalkaa. Kun koira lepäsi liikkumisen jälkeen, oli ylösnouseminen todella jäykkää”, Tiina Heikkinen kuvailee.

  Koska mitään onnettomuutta ei ollut sattunut, Tiina arvasi vaivojen johtuvan nivelistä ja äkillisesti lisääntyneestä liikunnasta. Hän huomasi saman ongelman toistuvan ja päätti toimia.

  ”Koira oli tavallista runsaamman liikkumisen ja pomppimisen jälkeen muutamia päiviä nuupahtanut ja jäykkä. Koska työskentelen Vetcarella hevostuotteiden tuoteryhmäpäällikkönä, tunnen hyvin hevosten Equistro Flexadin® UCII –tuotteen ja sen tehon hoidettaessa nivelrikkoisia hevosia. Niinpä halusin kokeilla koirille tarkoitettua Flexadin® Advanced -täydennysrehua”, Tiina kertoo.

  Kuukauden kuluttua ontuminen loppui

  Noin 30 päivän kuurin jälkeen Retun ontuminen loppui, vaikka se olikin vielä hieman jäykkä levon jälkeen.

  ”Nyt ei jäykkyyttäkään enää juuri esiinny. Kesällä huomasin sen pomppaavan kuistin rappuset, siis neljä rappua kerrallaan, kun se ennen käveli ne yksi kerrallaan. Samoin autoon pomppaaminen sujui sutjakkaasti”, Tiina sanoo.

  Kun nivelet eivät enää vaivanneet, koirasta tuli myös mieleltään riemukas. Elämänilo ja vallattomuus palasivat.

  Painonhallinta on myös tärkeää nivelille

  ”Retu on raskasrakenteinen iso uros. Alussa pudoteltiin myös hieman painoa, jotta nivelet jaksaisivat paremmin. Kun meille tuli kissoja, Retu alkoi ryöstellä niiden ruokia ja sai hieman lisää painoa. Nyt voimme taas heittää sille keppiä ja antaa pomppia, ontuminen ei vaivaa. Retu tarvitsee myös mielenvirikkeekseen paljon leikkiä ja liikkumista”, Tiina kertoo.

  Retu saa myös Vetcaren luonnollista E-vitamiinia ihon ja nivelten hyvinvoinnin tueksi. Kun nivelet eivät enää vaivaa, on siirrytty nivelkuntoa tukevasta ruoasta taas tavalliseen. Tiina on todennut, että Flexadin-hoitoa on syytä jatkaa säännöllisesti, koska parin viikon tauot voivat tuoda niveloireiluja takaisin.

  Flexadin tukee nivelten aineenvaihduntaa nivelrikon yhteydessä. Ennen tuotteen käytön aloitusta suositellaan eläinlääkärillä käyntiä.

  Lue lisää Flexadin® -tuotteista:

  Koiralle: https://www.vetcare.fi/tuote/flexadin-advanced-60-tabl-kopio/

  Hevoselle: http://hevosesihyvaksi.fi/tietoiskut/uusi-lahestymistapa-nivelrikon-hoitoon

  Tietoa Vetcaren E-vitamiinista: https://www.vetcare.fi/tuote/vetcare-e-vitamiini-100-ml