• Tarinat

  Tahvon eroahdistus alkoi muuton jälkeen

  Tahvo on 2,5-vuotias walesinspringerspanieli. Se on aina ollut herkkä vinkumaan omistajien perään. Viime vuoden muuton jälkeen Tahvon eroahdistus kuitenkin paheni, eikä yksin voinut enää olla lainkaan.

  ”Tahvo on pennusta asti ollut helposti haukkuva ja ulvova yksin jäädessään. Tapa oli jäänyt jo taakse, mutta muutto sai eroahdistuksen jälleen palaamaan pentuiän jälkeen. Uusi ympäristö äänineen pelotti. Olemme koettaneet pidentää vähän kerrallaan aikaa, jonka Tahvo kykenee olla yksin”, Kaisa Kopponen kertoo.

  Tilanne alkoi rauhoittua Zylkéne®-valmisteen avulla

  Kaisa löysi Vetcaren Zylkene-tuotteen Hesyn (Helsingin eläinsuojeluyhdistys) kissatalon vinkin kautta. Tuotteen avulla tilanne saatiin nopeasti parempaan jamaan. Kissatalossa Zylkéne on paljon käytetty tuote epävarmoille ja pelokkaille kissoille. Kyseessä on luonnollinen täydennysrehu, joka ei aiheuta sivuvaikutuksia.

  ”Zylkénen avulla tilanne saatiin rauhoittumaan parissa viikossa niin hyvin, että Tahvo pystyi jo olemaan tunnin yksin. Ennen sitä se kykeni olemaan rauhassa vain 15 minuutin ajan. Zylkéneä saatuaan Tahvo selvästi rentoutui ja makailikin yksin ollessaan aikaisemman levottomuuden sijaan”, Kaisa kuvailee.

  Omistajat ovat seuranneet yksin kotona olevaa koiraansa Skype-yhteyden kautta, jotta ymmärtäisivät paremmin sen olotilan.

  Aktiivinen koira malttaa nyt rentoutuakin

  Tahvo on luonteeltaan aktiivinen uros, mutta pahoja se ei ole kotona tehnyt, vaikka yksin jäänti on ollut vaikeaa. Se rakastaa tutkia jännittäviä metsämaastoja ja tutustua tyttökoiriin. Harrastuksiin kuuluvat myös noutajametsästys ja uudempi laji doboilu emännän kanssa.

  Yleisolemus on nyt muuttunut levollisemmaksi Zylkéne-kuurin jälkeen. Jatkossakin tuotetta käytetään Kaisan mukaan aina tarpeen mukaan.

  Aloita ajoissa

  Kun on tapahtumassa jotakin isompaa, Kaisa aloittaa kuurin noin viisi päivää ennen tapahtumaa ja sitä jatketaan vielä muutaman viikon tavallisuudesta poikkeavan tapahtuman jälkeen.

  ”Kannattaa ennakoida ajoissa, jotta koiran elämä olisi helpompaa. Meille on tulossa kastraatioleikkaus, johon esimerkiksi aiomme valmistautua hyvissä ajoin Zylkénen avulla, sillä jopa rokotus on saanut Tahvon reagoimaan voimakkaasti”, Kaisa sanoo.

  Kaisa antaa valmisteen koiralle maistuvan makupalan kanssa. Kapselin sisällön voi myös tyhjentää ruuan tai makupalojen sekaan, jolloin anto on todella helppoa.

  ”Olemme todella tyytyväisiä, että löysimme tämän tuotteen. Zylkéneä löytyy nykyisin aina kaapistamme.”

  Zylkéne on tarkoitettu koirille ja kissoille, jotka joutuvat epävarmuutta tai turvattomuutta aiheuttaviin tilanteisiin. Hevosille on myös oma valmisteensa. Zylkéne sisältää kaseiinista eristettyä alfa-kasotsepiinia. Tuote soveltuu myös muihin turvattomuuden tunnetta aiheuttaviin tilanteisiin, kuten ympäristönmuutoksiin, matkustuspelkoon, eläinlääkärikäynteihin sekä ilotulitteiden ja muiden outojen äänien aiheuttamiin pelkoihin.

  Zylkéne® on myynnissä apteekeissa, eläinlääkäriasemilla ja alan verkkokaupoissa.


  https://www.vetcare.fi/tuote/zylkene-225-mg
  http://lemmikinkotiapteekki.fi/kaytosongelmat/koiran-eroahdistus