• Tarinat

  Toimistokoira Jaska ottaa nyt rennommin

  Jaska on toimelias rottweiler, joka tuli Laura Keihään perheeseen viime juhannuksena. Aktiivinen koira on välillä pistänyt Lauran kollegan työhuoneen uuteen uskoon tai maistellut kodin tavaroita. Vetcarelta Laura sai vinkin kokeilla Zylkéneä, joka saikin koiran käyttäytymään rauhallisemmin, vaikka ympärillä pyöri uusia ihmisiä.

  ”Jaska ehtii enemmän kuin kukaan uskookaan. Se ei ole mitenkään pelokas, mutta yksinolo on sille ilmeisen ahdistavaa ja tylsää. Silloin se keksii mitä tahansa. Myöskin uudet ihmiset ympärillä saavat sen villiksi”, Laura Keihäs kuvailee koiraansa.

  Laura toi Jaskan mukaan työpaikalleen Vetcarelle, koska toimistokoirat ovat sinne tervetulleita.

  Touhotus jäi pois

  ”Kun Jaska näki ihmisiä, se innostui kovasti. Eräänä päivänä se oli hetkeksi yksin jäätyään levittänyt kaiken työhuoneessa ympäriinsä. Kollega Kari antoi meille sitten kokeiluun Zylkéne-valmistetta ja päätin kokeilla sitä Jaskalle. Koirasta tuli pian huomattavasti rauhallisempi. Työkaverikin ihmetteli, että onpa sinulla rauhallinen koira”, Laura kuvailee.

  Jaskasta ei Lauran mielestä kuitenkaan tullut mitenkään apaattinen, mutta turha touhotus jäi pois.

  Toimistolla Jaska menee Lauran mukaan mielellään aina tiettyjen henkilöiden luo raaputettavaksi. Se saakin usein paljon huomiota ja koiraa odotetaan toimistolle hoivattavaksi. Aina välillä sille löytyy myös herkkuja.

  ”Jaskan saadessa Zylkéneä se pystyy nykyisin hyvin jäämään yksinkin. Valmistetta voi antaa lyhytkestoisesti tai pitkäkestoisesti (1-2 kuukautta) tilanteen mukaan. Itse annan yleensä jo edellisenä päivänä ja sitten vielä toimistolla, jos koira on tulossa mukaan töihin. Silloin huomaan työpäivän sujuvan rauhallisissa merkeissä”, Laura sanoo.

  Helpotusta yksinoloon

  Jaska on vasta puolivuotias koira, joten levottomuus voi johtua myös sen nuoruudesta. Zylkéne-täydennysrehun avulla se saattaa kuitenkin helpommin tottua olemaan rauhassa myös yksin ollessaan, eikä ala tuhota kotia.

  ”Minulla on kotona myös 3 hevosta ja poni, joihin koira on jo hyvin tottunut. Joskus se rohkeana tapauksena menee vähän turhankin lähelle isoja eläimiä. Lisäksi meillä on kaksi maatiaiskissaa ja toinenkin rottweiler, joten eläimiä riittää”, vetcarelainen Laura kertoo.

  Vanhempi koirakaverikaan ei auttanut Jaskaa yksin jäämisessä. Nyt Laurasta näyttää siltä, että Zylkénen avulla Jaska saadaan tottumaan yksinoloonkin.

  Zylkénestä on olemassa myös hevosille oma tuoteversionsa, jota Laura tarpeen tullen mieluusti kokeilisi säikylle tai levottomalle hevosille. Hevosten kuljetus esimerkiksi kilpailuihin on niille stressaavaa, joten Zylkéne voisi olla hyvinkin hyödyllinen kuljetustilanteissa.

  Laura Keihäs, Vetcaren myynti- ja markkinointikoordinaattori

  Autan sekä myyntikenttää että tuotepäälliköitä, järjestän tilaisuuksia ja päivitän verkkosivuja. Jonkin verran autan hevospuolen tuotepäällikköä kuluttajien tai jälleenmyyjien tuoteneuvonnassa. Olen työskennellyt Vetcarella jo vuodesta 2005, jolloin aloitin työharjoittelussa kiertäen apteekeissa. Välillä opiskelin ja palasin taas töihin.

  Rakastan tehdä eläinten kanssa töitä. Vetcaren henki on pitänyt minut talossa. Työkaverit ovat yhteen hitsattua ja tiivistä porukkaa, tässä porukassa on kiva tehdä töitä.

  Lisää juttuja aiheesta:

  http://lemmikinkotiapteekki.fi/kaytosongelmat/koiran-eroahdistus
  http://lemmikinkotiapteekki.fi/kaytosongelmat/koiran-ilotulitepelko
  http://lemmikinkotiapteekki.fi/kaytosongelmat/koiran-matkapahoinvointi

  Lisätietoja tuotteesta: