• Tarinat

  Tuotetestauksessa Equitop Gonex

  Olen saanut Vetcarelta tuotetestaukseen tuotteita, tai oikestaan kaksi; nivelravinteen sekä E-vitamiinin. E-vitamiini on luettavissa täältä, mutta nivelravinteesta en yksinkertaisesti ole kerennyt kirjoittaa vielä aiemmin.

  Vetcaren yhteistyössä tuotteet meille valitsi Vetcare. Minä ja muut testiryhmäläiset kerroimme vähän hevosistamme ja ajatuksista, mitä tuotteita voisimme kokeilla. E-vitamiinin kohdalla valinta osui nappiin, vaikka itse en sitä aluksi ehkä uskonut. Nivelongelmien kanssa vuosia painiessani on loogista, että voisin olla optimaalinen nivelravinteiden testaaja. Tai siis hevoseni herkkämieli.

  Simon sairaushistoria

  Simon sairaushistoria on pidempi kuin käyttöhistoria, tai ainakin siltä se välillä tuntuu. Hevonen on viisivuotias ja se on pieneen ikäänsä ravannut klinikalla enemmän, kuin muut hevosemme yhteensä. Se ei ole kovin kehuttava asia, mutta fakta.

  Simon oravanpyörä alkoi syksyllä 2014, jolloin se ensimmäisen kerran röntgenkuvattiin ja taivuteltiin. Löydökset olivat perin käsittämättömiä, eivätkä kuvat ja taivutustulokset sopineet samaan hevoseen. Niillä rtg-kuvilla hevosen olisi pitänyt olla takaa jalaton, mutta etujalkojen kunnossa, mutta taivutuskokeet antoivat aivan toisenlaisen tuloksen.

  Simo

  Marraskuussa 2014 hevonen operoitiin takajalkojen irtopalojen vuoksi. Irtopaloja oli yhteensä neljä; yksi oikeassa kintereessä, kaksi vasemmassa ja yksi valtava, siis oikeasti järkyttävän suuri pala takapolvessa. Ja hevonen ei päivääkään ontunut ennen leikkausta, ei edes taivutusreaktioita.

  Tammi-/helmikuussa vein hevoseni toiveikkaana klinikalle, saadakseni puhtaat paperit myös etujalkojen taivutusten osalta. Niin ei kuitenkaan ollut, sillä alanivelet reagoivat todella vahvasti -> niveltulehdus, jota hoidettiin ensin kortisonilla, kerran ja toisen kerran. Kun haluttua tulosta ei tullut ja kaivuri alkoi olla todellisempaa kuin paraneminen, päädyimme viimeiseksi vaihtoehdoksi kokeilemaan vielä IRAP-piikitystä, sillä varsinaisesti rtg-kuvissa ei ollut mitään, mutta rustovauriothan ei niissä näy. IRAP kuitenkin alkoi tehota siinä vaiheessa, kun usko oli jo loppunut. Hevosen alanivelten tulehdukset saatiin siis kuriin.

  Nivelten terveys

  Elämä ei kuitenkaan voi olla pelkästään piikkien varassa. Nivelten terveyttä täytyy tukea ja ongelmia voi ennaltaehkäistä. Meillä onkin sitten viime vuodesta lähtien kokeiltu vähän kaikenlaista, osa enemmän ja osa vähemmän toimivia valmisteita. Suuri ongelma meillä on myös vatsa, joka ei kaikkia valmisteita kestä, vaikka ne olisivat nivelten kannalta hyväkin vaihtoehto. Toki nivelterveyttä täytyy tukea muutenkin kuin pulvereilla, huolehtimalla hyvästä kylmäyksestä, pohjista ja suojauksesta. Kengityksen ollessa ensiarvoisen tärkeä asia.

  Equitop Gonex kokeiluun nivelten tueksi

  Vetcarelta meillä oli kokeilussa Equitop Gonex – viherhuulisimpukkauute. Itse olen syönyt ihmisille tarkoitettua vihersimpukka -nivelravinnetta, joka omalla kohdallani toimi todella hyvin. Minulla oli jokunen vuosi sitten ongelmana öisin turpoavat sormet, jotka aamulla olivat niin pökkelönä ja puutuneena, etten kyennyt laittamaan kämmeniä nyrkkiin. Silloin sain hyvän avun vihersimpukka valmisteesta, joten uskoin sellaisen toimivan myös hevosilla. 

  “Uuden seelannin vihersimpukka (perna Canalicus) kasvaa meriviljelmissä. Vihersimpukasta valmistettua uutetta on tutkittu laajalti eläimillä ja ihmisillä, ja tulosten mukaan uute ehkäisee ja lievittää niveltulehdusta. Vihersimpukkauute ehkäisi niveltulehdusta ja tehosti tulehduslääkkeiden anti-inflammatorista vaikutusta rotilla ja sioilla.Vihersimpukkauute suojasi vatsan limakalvoja aspiriinin ja indometasiinin haittavaikutuksilta. Vatsaa suojaava vaikutus perustuu vihersimpukkauutteen merellisiin rasvahappoihin (EPA, EPA ja ETA), jotka vaikuttavat edullisesti prostaglandiinien aineenvaihduntaan. Vihersimpukkauute sopii käytettäväksi yhdessä synteettisten lääkkeiden kanssa, jolloin on odotettavissa vähemmän vatsavaivoja, sanovat tutkijat. ” – Tohtori Tolonen

  Viherhuulisimpukka on suosittu luontaistuote nivelongelmien hoidossa etenkin ihmisillä, mutta myös eläimillä. Se on vatsaystävällistä ja sopi hyvin myös herkkävatsaiselle Simolle, ilman vatsan reagointia. Tuoksu on mieto, tosin purkkia avatessa se kyllä tuoksahtaa “meren elävälle“, mutta rehuun sekoitettuna upposi helposti hevoselle. Annostelu on helppoa ja koostumus on rakeita, jolloin se ei pölähdä ilmoille samalla tavalla kuin jauhemaiset valmisteet.

  Viherhuulisimpukka nivelten toiminnan tukena

  Näin tuotteesta sanotaan: Hevosen nivelongelmiin on kehitetty vihersimpukkauutteeseen (Perna canaliculus) perustuva täydennysrehu Equitop® Gonex. Vihersimpukkauutteen positiivisista vaikutuksista nivelterveyden ylläpidossa on olemassa lukuisia tutkimuksia ihmisillä ja eläimillä, myös hevosilla. Valmiste on ollut koemarkkinoinnissa Suomessa. Eläinlääkäreiden ja omistajien palautteen mukaan etenkin vanhemmat kilpahevoset (sekä ravurit että ratsut) ovat siitä hyötyneet. Valmiste on ollut pidempään markkinoilla myös Saksassa ja Sveitsissä.

  Eikä siihen sen enempää lisäämistä ole. Simo nautiskeli Gonexia kuukauden verran, jonka purkki kestää 500kg hevosella. Toki meillä on läpi vuoden parantunut liikkuminen ja siihen tietenkin vaikuttaa monen asian summa. Lihaksisto, kengitys, kentän pohjat ja kuun kierto. Simon liikkuminen on parantunut hurjan paljon tämän vuoden puolella, se on aivan kuin toinen hevonen, jos vertaa viime vuotiseen liikkumiseen. Enkä usko, että Gonexin syöttö ainakaan olisi ollut pahasta, vaan pikemminkin tukenut meidän hyvin alkanutta kehitystä ja terveyttä.

  Suurimmaksi ongelmaksi Gonexin kanssa koitui saatavuus. Olisin halunnut syöttää Gonexia pidempään, mutta paikalliset maatalouskaupat, joilla tuotteen edustus täällä päin on, eivät sitä kuitenkaan pidä hyllyssä, eivätkä yhden takia ole valmiita tilaamaankaan. Minun täytyy siis metsästellä Gonexia jostain muualta.

  Nivelterveyden tukituotteet

  Simo saa nyt niveliä tukemaan msm, ruusunmarjaa, nokkosta sekä boswellia serrataa, mutta kuuriluontoisesti se saa jatkossakin Equitop Gonexia, sillä olin enemmän kuin tyytyväinen hevosen parantuneeseen liikkumiseen ja joustavuuteen, jota Gonexin syötön aikana oli havaittavissa.

  Suuren plussan saa myös purkin iso kierrekansi. On paljon nopeampaa ja helpompaa sulkea kierteellä oleva kansi, joka menee helposti kiinni, kuin painettava kansi, joka jää aina jostain kohtaa auki.

  Alkuperäinen teksti: http://mkriding.blogspot.com/2016/04/tuotetestauksessa-equitop-gonex.html