• Tarinat

  Vauhdikkaan Aatun luppakorvat ja Vetcaren Korvapuhdiste

  Aatu on 3,5-vuotias reipas ja elämäniloinen parsonrussellin terrieri. Energisenä koirana se tarvitsee paljon liikuntaa, jota onnekseen saakin päivittäin isolla aidatulla kotipihalla vaikka palloleikeissä. Lisäksi päivittäin tehdään 2-3 lenkkiä, sillä teidenvarsien hajut kiinnostavat kovasti.

  “Paljon ulkoilevana kaverina Aatua kiusaavat erityisesti hyttyset ja mäkäräiset kesäaikaan. Myös korvia on syytä puhdistella säännöllisesti, sillä vettä, hiekkaa ja muuta likaa menee helposti koiran korviin”, omistaja Katja Kervinen kertoo.

  Desinfioi ja normalisoi ihoa

  Vetcaren Korvapuhdiste onkin ollut kovassa käytössä ja hyväksi havaittu. Katjan mukaan Korvapuhdisteesta on ollut paljon apua koiran herkkää korvalehden ihoa puhdistamaan ja korvan kutinoita rauhoittamaan. Se toimii myös muualla iholla, kuten helposti likaa keräävissä  ihopoimuissa ja tassujen anturoiden väleissä. Kutiavaan kesäihoon vaikkapa hyttysten puremien jäljiltä taas käytetään Cothivet Vet –suihketta. Se on esimerkiksi raapimisesta rikkoontuneelle iholle ja yleensäkin haavojen hoitoon tarkoitettu valmiste. Cothivet desinfioi ja edistää ihon palautumista normaaliksi.

  Tuotteen voimakas tuoksu vähentää lisäksi eläimen kiinnostusta nuolla haavaa. Katja muistuttaa vielä, että Cothivet sopii erinomaisesti myös puutiaisen poiston jälkeen ihon desinfioimiseen.

  “Puutiaiskausi on Suomessa yleensä ainakin maaliskuusta lokakuun loppuun, joten tuona aikana puutiaisia joutuu toisinaan poistamaan lemmikin ihosta. Puutiaisen pistokohdan desinfioiminen onkin tosi tärkeää, joten sitä ei pidä unohtaa.”

  Kutisevat korvat puhdistettava

  Aatun korviin kerääntyy Katjan mukaan runsaasti vaikkua, joten hän puhdistaa korvat sännöllisesti noin joka toinen viikko.

  “Kun korvat kutisevat, Aatu heiluttelee ja kaivaa luppakorviaan. Tiputan korvakäytävään Korvapuhdiste-tippoja ja putsaan korvan lehtien sisäpuolta pumpulilla. Se vähentää selvästi korvien kutinaa ja vaivaa. Erityisesti lämpimät säät tuntuvat aiheuttavan kutinaa. Käsittely näyttää auttavan yleensä noin 10 minuutissa”, Katja kuvailee.

  Korvien sisäkarvoja on Katjan kokemuksen mukaan myös hyvä lyhentää välillä, jolloin puhdiste valuu paremmin perille.

  Katja Kervinen työskentelee Vetcarella tuotepäällikkönä.

  Lisätietoa tuotteista:

  Vetcare korvapuhdiste

  Cothivet haavapuhdiste