Vetcare korjaa Canius-maitohappovalmisteen markkinointia

13.11.2017 · Laura Keihäs

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on pyytänyt Vetcare Finland Oy:tä korjaamaan Canius maitohappobakteerivalmisteen markkinointiviestintää terveysväittämien osalta. Viranomaisen huomautus on koskenut vain tuotteen markkinointia, ei itse tuotetta. Vetcare on olettanut, että Caniusta voidaan markkinoida kuten täydennysrehuja ja käyttää julkaistuja tutkimustuloksia. Vetcare teki virheen, koska ei tarkistanut asiaa Evirasta. Vetcare Finland pahoittelee tapahtunutta ja on ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin viipymättä.

Vetcare Finland Oy:n markkinoima koirien maitohappobakteerivalmiste Canius on yli 10 vuoden kehitystyön tulos – ensimmäinen ja ainoa koiran oma maitohappobakteerivalmiste, joka sisältää kolme terveistä suomalaisista koirista eristettyä Lactobacillus- kantaa. Caniuksen valmistuksessa käytetyt maitohappobakteerit on rekisteröity teknologisten lisäaineiden luokkaan. Teknologista lisäainetta ei saa markkinoida terveysväittämillä. Vetcare Finland on markkinoinut tuotetta tänä syksynä terveysväittämillä, koska on tulkinnut virheellisesti Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 767/2009 kolmattatoista artiklaa, jonka mukaan rehun komponenteille voidaan esittää tehoväitteitä kansallisesti, mikäli ne pohjautuvat tieteelliseen näyttöön.

– Viranomaisen meille antama muutospyyntö koskee ainoastaan tuotteen markkinointia, ei itse tuotetta. Tuote on turvallinen ja käyttäjillä on siitä erittäin hyviä kokemuksia, eikä virheellinen markkinointi ole vaarantanut yhdenkään koiran terveyttä tai hyvinvointia. Kaikkiin käytettyihin terveysväittämiin on olemassa tieteellinen näyttö, mutta terveysväittämien käyttäminen tämän tuotteen markkinoinnissa ei ole sallittua, kertoo Vetcare Finlandin eläinlääketieteellinen johtaja Petri Bäcklund.

Vetcare on korjannut kaikki markkinointimateriaalit viranomaisohjeiden mukaisesti ja ohjeistanut jälleenmyyjiä muuttamaan markkinointiaan.

– Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta. Olemme tarkastelleet toimintaamme kriittisesti ja kehittäneet prosessejamme, jotta vastaavaa virhettä ei pääse enää tapahtumaan, Petri Bäcklund sanoo.

Lisätietoja:
Petri Bäcklund, eläinlääketieteellinen johtaja, Vetcare Finland Oy, petri.backlund@vetcare.fi, p. +972 52 808 6817

Kategorioissa: Ajankohtaista

Eläinlääkkeen matka ideasta tuotteeksi kertoo virtuaalisen tuotekehityksen tarinan
26.10.2017 · Laura Keihäs

Uusia tuotteita valikoimiimme!
29.12.2017 · Laura Keihäs

Kommentit tälle artikkelille on suljettu.

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat viimeisimmät uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje

Vetcare Finland Oy
Hiomotie 3 A
00380 Helsinki

Puh: 0201443360

Fax: -