• Tarinat

  Vetcare -testi, osa 1: Lähtötilanne ja koe-eläimen esittely

  Pääsin ilokseni mukaan testiryhmään, jossa testataan pidemmällä ajanjaksolla suomalaisen eläinlääkintäalan yrityksen Vetcaren tuotteita hevosiin ja raportoidaan kokeilun vaiheista oman blogin kautta. Vetcare on yksi Suomen suurimmista eläinlääkealan yrityksistä. Sen valikoimissa on oman tutkimus- ja kehitystyön tuloksena syntyneitä lääkkeitä, joiden kehitystyö on käynnistynyt suomalaisten eläinlääkäreiden tarpeesta ja pyynnöstä sekä tunnettujen ulkomaisten lääketehtaiden valmisteita. Tuotevalikoiman valitsevat Vetcaren omat eläinlääkinnän asiantuntijat, ja yhtiön palveluksessa on mm. eläinlääkäreitä ja farmasian ammattilaisia. Tällä taustalla oli helppo suostua kokeilemaan jotain tuotetta.

  Sopivan valmisteen valintaan ei päässyt aivan suoraan itse vaikuttamaan, vaan idea oli, että minä ja muut testaajat kerroimme hevosistamme, ja paluupostissa itse kukin sai Vetcaren ammattilaisten sopivimmaksi arvioiman tuotteen tai tuotteet. Minulle posti toi kaksi suurta pakettia Equitop Myoplastia. Näistä purkeista pitäisi riittää iloa ainakin pariksi kuukaudeksi.

  Tästä siis lähdetään:

  Testieläimenä on kohta 13-vuotiaaksi kääntyvä FWB-tamma “Kessi” (i. Rotspon). Kessi on tehnyt nuorempana estehevosen uraa, mutta on pienten jalkaongelmien johdosta nykyisin lähinnä kouluratsastuskäytössä. Kouluratsastus tuo esiin Kessin rakenteellisia ongelmia: se edustaa malliltaan ns. perinteistä saksalaista ratsuhevostyyppiä, ja raskaana ja pitkärunkoisena sen selkä ei ole sen vahvin kohta. Tämä näkyy väsymisenä ja kokoamisvaikeuksina. Kylmä ja tuulinen ilma on tammalle myrkkyä, eli myös viileys ja kosteus pahentaa selän oireilua. Ristiselkä ja lannealue on se vaikein kohta, mutta välillä rasittumista näkyy kaulankin alueella pieninä jumeina.

  Mielestäni lihaskuntoa pitäisi saada paremmaksi, mutta Kessi on äärimmäisen hyvä rehunkäyttäjä, ja siksi ruokintamäärien lisääminen, jotta saataisiin ensin massaa ja sitten lihaksia, ei tunnu kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta.

  Ja tätä me saimme testattavaksi:

  “Equitop Myoplast on hevoselle tarkoitettu täydennysrehu, joka sisältää 18 erilaista aminohappoa. Moni hevonen on herkkä valkuaiselle, eikä lihasten rakentamisessa tarvittavia lisävalkuaisia voi lisätä ruokintaan heinää tai viljaa lisäämällä. Tällöin apuna voi käyttää Equitop Myoplastia, joka ei lisää hevosen päivittäistä valkuaismäärää, mutta tuo lihaksiston rakentamiseen tarvittavan lisäyksen aminohappoja.

  Huolimatta tarkasta ruokinnasta ja valmennuksesta on kilpahevosilla usein heikkouksia lihaksistossa. Equitop Myoplast ylläpitää valmennuksen avulla saavutettua lihaskuntoa ja lisää näin hevosen harjoituksen kestokykyä ja suoritushalukkuutta. Kun aminohappotasapaino on kunnossa, lihaksisto myös palautuu nopeammin rasituksesta.

  Equitop Myoplastia annetaan vähintään neljä viikkoa. Riippuen hevosen lähtötilanteesta, kahden tai viimeistään neljän viikon kuluessa alkaa näkyä muutoksia hevosen työskentelyhalukkuudessa, notkeudessa, yhteistyöhalukkuudessa, kestävyydessä, lihaskunnossa (erityisesti niskassa, selässä, lannealueella, takajalkojen lihaksistossa) samoin kuin yleiskunnossa. Tarvittaessa, esim. kilpailukaudella tai eläinlääkärin niin suositellessa, voidaan valmistetta käyttää jatkuvasti tai säännöllisin väliajoin.”

  Pysykää kuulolla. Ensimmäistä raporttia kokemuksista tullee parin viikon sisään. Korkkaamme ensimmäisen purkin uudenvuoden kunniaksi.Odotan innolla, vaikuttaako tuote mitään. Itse olen treenatessa huomannut aminohappojen tärkeyden (ihmisen) kunnon kasvattamisessa ja ennen kaikkea palautumisessa. Väittäisin, että minulla ne lisäävät nimenomaan pitkäaikaista jaksamista treeneissä. On kiinnostava nähdä, vaikuttavatko aminot hevoseen yhtään samalla tavalla!

  *Postaus on tehty yhteistyössä Vetcare Oy:n kanssa. Testattava tuote on saatu bloginäkyvyyttä vastaan, mutta käyttökokemukset ovat omiani ja kertovat mielipiteisiini perustuvat arviot tuotteesta.

  Alkuperäinen teksti: http://tuoltasaapuucharly.blogspot.fi/2015/12/vetcare-testi-osa-1-lahtotilanne-ja-koe.html