• Tarinat

  Vetcaren toimistokoira Ritva nauttii puhtaista korvista

  Eläinlääkäri Susanna Peiponen työskentelee Vetcarella myynti- ja markkinointijohtajana.

  Susannalla on itsellään Ritva-niminen leonberginkoira, joka saattaa tassutella vastaan Vetcaren toimistolla. Tämä lempeän nallemainen neiti nauttii myös toimiston sohvalla poseeraamisesta ja antaa putsata korviaan tai leikata kynsiään mallikkaasti.

  2-vuotiaalla Ritvalla kertyy korviin vaikkua jonkin verran, kuten usein luppakorvaisilla koirilla. Kyseessä ei ole tulehduksellinen vaiva, vaan normaalia korvavaharauhasten eritteen kertymistä.

  “Vetcaren ”Otocur Vet” -korvasuihke on toiminut hyvin puhdistajana. Käytämme sitä melko säännöllisesti ja varsinkin ennen näyttelyyn menoa, koska se irrottaa vaikkua ja on helppo suihkauttaa lemmikin korvaan. Se ei myöskään ärsytä korvaa”, Susanna Peiponen kuvailee.

  Otocur sisältää muun muassa jojobaöljyä, joka hoitaa korvakäytäviä. Tehokkaasti vaikkua irrottavana se toimii myös ennaltaehkäisevänä hoitona tulehdusalttiille korville.

  Tärkeää totuttaa lemmikki toimenpiteisiin

  Susanna muistuttaa, että lemmikin ennaltaehkäisevä hoito on tärkeää, ettei terveydellisiä ongelmia syntyisi. Lisäksi hän neuvoo totuttamaan koiraa alusta alkaen erilaisiin toimenpiteisiin, kuten korvien puhdistamiseen ja kynsien leikkaamiseen.

  ”Helpottaakseen omaa arkea ja eläinlääkärikäyntejä on hyvä harjoitella kaikkia toimenpiteitä jo pennusta pitäen, jotta lemmikki antaa esimerkiksi koskea korviinsa, tassuihinsa ja katsoa suuhunsa”, Susanna sanoo.

  Koiran koulutukseen Susanna Peiponen antaa neuvon; on hyvä löytää asia, mistä koira motivoituu. Susannalla on itsellään ollut aiemmin herkuista motivoituvia koiria, mutta Ritva ei juurikaan välitä nameista.

  ”Erilaiset kiitokset ja positiivinen vahvistaminen ovat tärkeitä koirille. Meillä Ritva on perso kehuille ja hellittelylle”, Susanna toteaa.

  Laadukas ravinto tärkeää

  Ritvan kanssa on harrastettu jonkin verran näyttelyitä sekä hieman tottelevaisuuskoulutuksissa käyntiä.

  ”Ritva nauttii erityisesti koirahiihdosta valjaissa. Vetäminen valjailla on sille myös ominaista, se tykkää vetää lapsia pulkassa ja kelkassa. Ritva on kaikin puolin perusterve koira. Tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat ovat tyypillisiä näin kookkaille roduille, mutta toistaiseksi niiltä on vältytty. Laadukas ruokavalio ja säännöllinen voinnin seuranta ovat kaikille koirille tärkeitä”, Susanna kertoo.

  Ritva syö Vetcaren Virbacin ruokia, joissa ovat ravintoarvot kohdillaan. Valikoimasta löytyy jokaiseen ikävaiheeseen sopivaa ruokaa.

  Eläinten hyvinvointi ykkösenä

  Susanna Peiponen on työskennellyt Vetcarella vuodesta 2010. Vetcarella tehdään paljon tutkimustyötä ja talossa työskentelee useita eläinlääkäreitä. Alussa Susanna oli mukana tuotekehityksessä, nyt työ keskittyy tuotantoeläintuotteisiin.

  ”Järjestämme paljon koulutuksia eri asiakaskunnille ja vastaan tuotteita koskeviin kysymyksiin. Nauta ja sika ovat yleisimmät tuotantoeläimet. Tein ennen sekapraktiikkaa, pidän tuotantoeläinten terveydenhuollosta ja ne ovat lähellä sydäntäni”, Susanna kertoo.

  ”Olen viihtynyt hyvin, sillä jokainen työpäivä on erilainen ja mielenkiintoinen, olen tekemisissä muiden eläinlääkäreiden ja erilaisten asiakkaiden kanssa. Lisäksi meillä on mukavat työkaverit. Parasta on, että pääsen tässä työssä vaikuttamaan eläinten hyvinvointiin laajemmin kuin yksilötasolla”, Susanna iloitsee.

  Lisätietoa Otocur Vet -korvasuihkeesta:
  https://www.vetcare.fi/tuote/otocur-vet-korvasuihke-30-ml/

  Lisätietoa Virbac–koiranruoasta:
  http://nappulavallankumous.fi