• Vitamiinit & hivenaineet

  Vetcaren luonnollinen E-vitamiini koiralle

  Kaikki koirat tarvitsevat E-vitamiinia normaaliin aineenvaihduntaan, kasvuun ja kehitykseen, vastustuskykyyn ja hormonitoimintaan. Koiran elimistö ei voi itse muodostaa E-vitamiinia, eikä sitä aina saada riittävästi ravinnosta, joten jokainen koira hyötyy E-vitamiini täydennyksestä. Raakaruokinnassa E-vitamiini on erityisen tärkeää, koska raakaruoassa itsessään sitä ei ole välttämättä riittävästi. Mitä enemmän koiran ravinto sisältää rasvoja, sitä tärkeämpää on riittävä E-vitamiinin saanti, koska E-vitamiini antioksidanttina estää rasvojen härskiintymistä.

  E-vitamiinilisästä hyötyvät erityisesti raskasta työtä tekevät työ- ja harrastuskoirat. Näitä ovat esimerkiksi palvelus-, valjakko-, agility- tai metsästyskoirat. Fyysisessä rasituksessa elimistön hapenkulutus kasvaa moninkertaiseksi lepotilaan verrattuna, samalla kasvaa myös reaktiivisten happiradikaalien muodostus ja siten hapetusstressi. Happiradikaalien aiheuttamilla kudosvaurioilla onkin muiden tekijöiden ohella merkittävä osuus harjoittelun jälkeisestä lihassärystä ja –vaurioista. E-vitamiini palasmassa, lihaksissa ja muissa kudoksissa vähentää näitä hapetusstressin aikaansaamia vaurioita ja edistää siten koirien suorituskykyä ja palautumista.

  Annostelu:

  • Aikuinen koira levossa tai kevyessä liikunnassa, alle vuoden ikäinen koira: 1 pumpun painallus
   kerran vuorokaudessa
  • Aikuinen koira vaativassa liikunnassa: 2 pumpun painallusta kerran vuorokaudessa.
  • Siitokseen käytettävä, tiine tai imettävä koira: 3 pumpun painallusta kerran vuorokaudessa.

  Lue Muijan tai Repen Vetcare E-vitamiinin käyttökokemuksia. Myös eläinfysioterapeutti Leena Piira suosittelee Vetcare E-vitamiinia.

  Tai katso Vetcaren eläinlääkärin tietoiskuvideo E-vitamiinin tarpeesta koirilla.

  Kysy lähimmästä apteekista, eläinlääkäriltä tai tilaa jälleenmyyjämme verkkokaupasta.

  Vetcare Biotiini


  Uutuus tuotteeemme Vetcare Biotiini on sinkkiä, biotiinia ja metioniinia sisältävä täydennysrehu turkin, ihon ja kynsien hyvinvoinnin tueksi koiralle ja kissalle. Sinkki, aminohappo metioniini ja biotiini tukevat ihon ja turkin hyvinvointia. Valmiste soveltuu erityisesti käytettäväksi karvanvaihdon yhteydessä tai näyttelyihin valmistauduttaessa ja kaikille iho- ja karvaongelmaisille koirille ja kissoille.

  Metioniini, sinkki ja biotiini yhdessä


  Metioniini on välttämätön aminohappo, jota tarvitaan monien elimistön valkuaisaineiden tuottamiseen. Metioniinin alhainen saanti aiheuttaa erilaisia aineenvaihdunnan ongelmia ja se onkin usein koiran ravinnossa yksi rajoittavimmista aminohapoista. Metioniinia tarvitaan mm. karvojen muodostumisessa kysteiinin esiasteena, josta muodostuu keratiinia.

  Sinkin puute näkyy iho- oireina. Puutetta voi esiintyä koirilla, joiden ravinnossa on runsaasti viljatuotteita tai ylen määrin kalsiumia. Sinkkiä tarvitaan myös karvojen muodostumiseen.

  Biotiini on tärkeä ihon ja kynsien hyvinvoinnille. Biotiinin puute voi liittyä runsaaseen raakojen kananmunien, erityisesti niiden valkuaisen syöttämiseen, jonka sisältämä avidiini sitoo biotiinia. Biotiinin puutteesta kärsivän eläimen iho ja turkki ovat huonokuntoiset ja karva voi lähteä silmien ympäriltä.

  Koostumus:

  1 tabletti sisältää

  • Metioniini 40 mg
  • Sinkki 15 mg
  • Biotiini 5 mg

  Annostus:
  Koirille 1 tabletti/10 kg iho- ja karvaongelmiin ja näyttelyihin valmistauduttaessa 4-6 viikon kuureina. Pienille koiraroduille annetaan 1 tabletti päivässä. Kissoille ½ tablettia päivässä. Tabletti voidaan annostella suoraan eläimen suuhun tai sekoittaa ruokaan.

  Pakkauskoko 250 tabl.


  Kysy lähimmästä apteekista, eläinlääkäriltä tai tilaa jälleenmyyjämme verkkokaupasta.