• Tarinat

  Eläinlääkärin kutsumuksena löytöeläimet

  Tiiu Järvensivu toimii Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä valvontaeläinlääkärinä. Työhön kuuluu esimerkiksi eläinsuojelutarkastuksia ja monenlaista yhteistyötä vaikkapa eläinsuojeluyhdistyksen tai löytöeläintalojen kanssa. Rakkaus eläimiin on perujaan jo lapsuudesta saakka.

  “Lapsuudessani vietin kesäisin paljon aikaa Virossa. Siellä pelastin jo lapsena kissanpentuja. Olen aina ollut todella eläinrakas. Olen halunnut auttaa löytöeläimiä ja muita kaltoinkohdeltuja eläimiä. Itselläni on kolme löytökissaa ja yksi koira”, Tiiu kertoo taustastaan.

  Tiiu opiskeli Tartossa ja kävi auttamassa paikallisessa löytöeläintalossa. Valmistuttuaan hän tuli kunnaneläinlääkärin sijaiseksi Savonlinnaan. Mikkeliin Tiiu siirtyi vuonna 2014 valvontaeläinlääkäriksi, jossa työskenteli noin 4 vuotta. Tiiu on myös Mikkelin eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsen.

   “Olen auttanut monien villien kissapopulaatioiden kanssa esimerkiksi järjestämällä kissojen sterilointeja ja kastrointeja. Saamme sijoituspaikkoja löytökissoille eläinsuojeluyhdistyksistä. Olen tehnyt yhteistyötä myös Rekku Rescuen kanssa. Heille on viety useita kissanpentuja sekä aikuisia kissoja odottamaan uutta kotia”, Tiiu sanoo.

  Vetcaren Canikur® Pro ja Zylkéne® usein käytössä

  Vetcaren tuotteet ovat Tiiu Järvensivulle tuttuja. Niitä on saatu myös lahjoituksina löytöeläimille.

  ”Canikur Pro on tyypillisin tuote, jota suosittelen paljon, sillä se sopii kissoille ja koirille. Zylkéne-tuotetta olen käyttänyt myös omille kissoilleni muutostilanteiden jännitystä lieventämään. Esimerkkinä muutto uuteen kotiin. Molempia tuotteita on ollut helppo lisätä ruokaan ja nirsokin kissa on suostunut syömään niitä hyvin. Ystäväni on kertonut antaneensa Zylkéneä uutena vuotena paukkuherkän lemmikin olon helpottamiseksi. Silloin täytyy muistaa aloittaa tuotteen antaminen jo muutamaa päivää ennen juhlaa.”

  Canikur Pro –tahnasta Tiiulla on erityisen hyviä kokemuksia esimerkiksi omalle koiralleen, jolle tuote on auttanut ripuliin 1-2 päivässä. Löytöeläintaloissa eläimet reagoivat Tiiun mukaan usein mahallaan uusiin tilanteisiin. Siksi Canikur Pro aloitetaankin usein jo ennakoivasti ennen ripulin tuloa.

  Mieleen jäänyt mukava tarina

  Panu -koira

  Tiiu Järvensivu on työssään nähnyt monenlaisia tarinoita. Yksi onnellisen lopun saanut tarina liittyi 6-vuotiaaseen metsästyskoiraan, joka oli asunut koko elämänsä maatilan pihalla ketjuun kytkettynä. Koiran isäntä ikääntyi ja emännällä ei ollut mahdollisuutta hoitaa koiraa, koska hän oli muuttamassa kaupunkiin. Koira ajateltiin jättää maatilalle yksin asumaan ja lähistöllä asuva sukulainen olisi sitä käynyt kerran päivässä hoitamassa.

  ”Emäntä suostui sitten luopumaan koirasta, joka vietiin Mikkelin eläinsuojeluyhdistykselle uutta kotia etsimään. Kyseessä oli Ihmisystävällinen ja mukava koira, jolle löytyi hyvä koti Kuopiosta. Nyt se elelee hyvää elämää sisäkoirana ja lenkkeillee päivittäin”, Tiiu kertoo.