• Tarinat

  Flexadin Advanced ja jackrusselinterrierin lonkkien nivelvaivat

  Minna Merikalliolla on neljä jackrusselinterrieriä, joilla on myös teetetty pentuja. Vilkkaat ja perusterveet  koirat nauttivat ulkoilusta Hangon ja Kirkkonummen maastoissa lumessa leikkien ja uiden. Vanhimmalla on ollut ongelmana lonkkien nivelvaivat, joihin Minna hakikin apua.

  Noin vuoden ikäinen Ronnie, 2-vuotias Anni, 7-vuotias Ellie ja 10-vuotias Eddie kuuluvat Minna Merikallion koiraperheeseen. On harvinaisempaa ja suloista, että myös pennut saavat kasvaa sekä emän että isän kanssa saman katon alla. 

  ”Juoksun aikaan vien nartun tarvittaessa tyttäreni hoiviin. Meillä on ollut kaksi pentuetta ja vielä saattaa kolmas olla tulossa Ellielle, sitten se ”jää eläkkeelle”. Narttuja saa astuttaa yleisen suosituksen mukaan 8-vuotiaaksi”, Minna kertoo.

  ”Eddien lonkkien nivelvaivat alkoivat näkyä portaiden laskeutumisessa ja vauhdin hidastumisessa lenkillä”, Minna kuvailee.

  Eddien lonkkien nivelvaivat helpottivat

  Kun Minna kuuli Vetcaren Flexadin Advanced –tuotteesta, hän alkoi antaa sitä Eddielle nivelvaivojen tukihoidoksi.

  Eddielle valmiste alkoi toimia nopeasti, vaikka joillekin lemmikeille teho saattaa näkyä vasta parin kuukauden kuluttua.

  ”Huomasin Eddien kulkevan sujuvasti rappuja alas. Nyt se voi taas juosta vapaammin ja noutaa mielellään keppiä. Kun Flexadin pääsi loppumaan ja käytössä tuli parin viikon tauko, havaitsin taas, että lonkkien nivelvaivat palasivat varsinkin portaissa liikkuessa, joten taukoja hoidossa ei kannata pitää”, Minna toteaa.

  Hyväluonteisia reippailijoita koko koiraperhe

  Eddie on hypoallerginen, joten ruokavaliota on jouduttu rajaamaan hieman yksipuoliseksi. Minna on pohtinut, voisiko sillä olla vaikutusta myös nivelvaivojen pahenemiseen aiemmin. Eddie karttaakin yleensä uusia ruokia, mutta Flexadin on maistunut sille hyvin.

  ”Nautimme koko porukka lumisesta talvesta. Heittelemme hangessa lumipalloja ja ulkoilemme paljon. Kirkkonummen maastoissa riittää hyviä, pitkiä kävelylenkkimaastoja. Koirilla on tapana vahtia minua tarkkaan, etten häviä. Pentuna opetin heille piiloleikin avulla, että pysyvät lähellä. Ulkoillessa kävellään reippaasti, eikä Eddietä enää tarvitse vetää perässä, kun lonkat toimivat”, Minna sanoo.

  Kaikki Minnan koirat ovat hyväluonteisia ja saaneet samanlaisia jälkeläisiä. Kun sekä emo että isäkoira ovat molemmat paikalla, tulee Minnan mukaan reippaita koiria. Yhteispeli toimii, kun isäkoira välillä komentaa ja murahtelee pennuille ja emo saa rauhassa keskittyä imetykseen.

  Nyt Flexadin Advanced myös kissoille: https://www.vetcare.fi/tuote/flexadin-advanced-30-tabl-kissalle/.