• Tarinat

  Hevonen ei tunne poikkeusoloja

  Kun Eurooppa pysähtyi maaliskuussa ja kisakalenteri tyhjeni nopeasti, ajattelimme ensin, että kuukauden päästä on toisin. Kuukauden päästä oli kuitenkin vielä pahempi tilanne. EM-kilpailut ja Tokion olympialaiset peruttiin, FEI-kisojen kohdalla luki järjestään CANCELLED. Unelmani viimeisestä nuorten vuodesta muuttui hetkessä. Tilalle tuli pelko sairastumisesta ja läheisten – kuten myös hevosten – pärjäämisestä.

  Kilpahevosta ei voi seisottaa

  Hevonen ei kuitenkaan tunne poikkeusoloja. Meillä on kahdeksan hevosta tallissa Saksan Ganderkeseessä ja ne pitävät hyvin yllä rutiineja. Kilpahevosta ei voi edes koronan takia jättää karsinaan seisomaan. Se tarvitsee ruokaa, hoitoa, tarhausta ja liikuttamista. Pidimme rutiineista kiinni ja teimme pieniä tehtäviä ja harjoituksia pitkillä toistoilla, koska esimerkiksi maastoesteiden hyppääminen ei ollut sallittua Saksassa. Yritimme ajatella positiivisesti ja pitää kilpahevoset – ja itsemme – hyvällä tuulella.

  Vähitellen ratsastustoiminta kuitenkin sai jatkua ja kisojakin alkoi ilmestyä kalenteriin. Koronaohjeistus oli kuitenkin tiukka. Monet kisat järjestettiin drive-in tyyppisesti, eikä palkintoja jaettu. Tuntui kuitenkin ihanalta päästä taas radoille! Vähitellen myös FEI-kisat aukenivat ja vuodesta tuli kuin tulikin hyvä. Mutta ilman arvokilpailuja.

  Kilpailuissa vastuullisuutta korostettiin

  Viisivuotias Amelie M, ’Lillis’, pääsi ensimmäisenä radoille, koska hänellä mentiin vielä tänä vuonna kansallisia kilpailuja. Lillis teki luokkanousun toisensa jälkeen ja olisi kvaalautunut Bundeschampionaattiinkin, mutta oli FWB:nä “väärän” rotuinen.

  Mokatoo, ’Mocki’, ehti tehdä neljä kansainvälistä kilpailua ja sijoittui niistä kolmessa. Neljännessä hän teki omat koreografiansa koulukokeessa ja näytti notkeutensa – päätin vetää hänet kilpailusta ennen maastokoetta. Mocki tuntuu nyt todella varmalta 2*-tasolla ja on valmis luokkanousuun keväällä!

  Konkarini Conner K, Conna, poti pieniä hammasvaivoja alkukauden, mutta lopetti kauden superhienoon kolmanteen sijaan Baborovkossa, Puolassa, 3*-tasolla. Connan ura jatkuu kanssani 4*-tasolla ensi vuonna, kun siirryn senioriluokkiin. Conna on tullut meille 6-vuotiaana ja olemme kasvaneet yhdessä luokka luokalta. Viime vuonna teimme ensimmäisen 4*-kilpailun.

  Koronakaudella meille tuli myös uusi perheenjäsen ilostuttamaan arkeamme.
  Daisy saa kaikki huolet haihtumaan ja kaikki hevoset pitävät hänestä.

  Kiitos

  Kaiken kaikkiaan kaudesta tuli siis hyvä koronasta huolimatta. Toivottavasti kaikki noudattavat tarkasti ohjeita ja säädöksiä, jotta voimme kilpailla myös talvella ja ensi kaudellakin. Kilpahevosen elämään kuuluvat myös kisat – kilpahevonen tietää tehtävänsä ja haluaa radalle 😊 on hieno tunne, kun hevoseni on täpinässä lähdössä radalle: tiedän, että se on meistä molemmista superkivaa!

  Suurkiitokset myös Vetcarelle! Hyvä sponsori tukee silloinkin, kun kausi jää lyhyemmäksi kuin oli tarkoitus!