• Viacutan® Plus – Lemmikin iho tarvitsee rasvahappoja

  Eläinlääkärin vinkki:
  Atooppiselle koiralle kannattaa aina antaa välttämättömiä rasvahappoja (omega-3 ja 6-rasvahapot), joiden on todettu tukevan ihon hyvinvointia. Viacutan Plus on tutkitusti tehokas valmiste atooppisille koirille.

  Hoito-ohje

  Raapimista ja järsimistä, miksi lemmikin iho kutiaa?

  Lemmikin kutiava iho kertoo yleensä atopiasta tai muusta ihotulehduksesta. Koira saattaa reagoida kutinaan raapimisen lisäksi vaikka järsimällä itseään. Turkki hilseilee ja on huonokuntoinen, iho voi olla rikki tai paksuuntua raapimisesta.

  Ihon kutinan taustalla voi olla geneettinen sairaus, allergia, sisäloiset, jokin autoimmuunisairaus tai stressi.

  Allergiaa voivat aiheuttaa erilaiset ruoka-aineet, ihminen, toinen eläin tai vaikka pölypunkki.

  Lemmikin elämänlaadun kannalta on tärkeää saada iho rauhoittumaan nopeasti. Kannattaa myös huomioida, että hilseily hukkaa valkuaisaineita, joten ruoassa tai täydennysrehussa pitää olla valkuaisaineita.

  Oikeanlainen rasvahappojen yhdistelmä hillitsee allergisen ihotulehduksen oireita ja helpottaa tuskallista kutinaa. Yhdessä lääkehoidon kanssa saadaan hyviä tuloksia ihon parantamiseksi. Kun annat lemmikillesi rasvahappoja sisältävää valmistetta, vaikutus tulehduskutinaan alkaa yleensä näkyä noin 6-8 viikon kuluttua, joten pitkäjänteinen hoito on tärkeää.

  Atopia on kutiseva vaiva

  Atopialla tarkoitetaan geneettisestä taipumuksesta aiheutuvaa tulehduksellista ja kutisevaa allergista ihosairautta. Koiralla voi olla sekä bakteeritulehdus että hiivan aiheuttama tulehdus ihollaan.

  Suomessa atopiasta kärsiviä rotuja ovat yleisimmin terrierit, noutajat, spanielit, saksanpaimenkoirat, setterit ja bokserit. Atopia on tavallisempaa uroksilla kuin nartuilla. Jatkuva kutina voi aiheuttaa myös koiran ärtyisyyttä.

  Millaisia rasvahappoja tarvitaan?

  Koiran ja kissan ihon hyvinvointiin tarvittavia rasvahappoja saadaan ravinnosta. Yksittäiset rasvahapot eivät kuitenkaan riitä ihon hoitoon. Ihon ongelmien välttämiseksi ja korjaamiseksi kannattaa käyttää omega-6 ja omega-3 –rasvahappoja sisältävää Viacutan Plus® -valmistetta. Nämä rasvahapot täydentävät toisiaan ja niitä on tuotteessa oikeassa suhteessa.

  Viacutanin tehokkaan koostumuksen vuoksi pieni kerta-annos riittää, jolloin ei ole vaaraa ylipainon aiheutumisesta. Tuotteen teho atooppisilla koirilla on tutkittu ja todettu sen mm. vähentävän kutinaa hillitsevien lääkkeiden tarvetta ja tulehdusta iholla. Pelkkä ruoasta saatu linolihappo ei korvaa Viacutanin sisältämiä rasvahappoja.

  Viacutan Plus –valmisteen sisältämät antioksidantit ja rasvahapot edesauttavat lemmikkisi ihon lisäksi myös turkin hyvinvointia. Tuote sisältää kalaöljyä ja kurkkuyrtin siemenistä puristettua öljyä sekä luonnollisia antioksidantteja rosmariinista ja kurkumauutteesta. Tuote on helppo annostella pumppumekanismin ja tippalukon ansiosta.

  Tutkituta jatkuvasta kutinasta kärsivä lemmikkisi eläinlääkärillä. Iho- ja allergiatesteillä löydetään syy vaivaan ja lemmikkiä voidaan hoitaa oikein lääkkeiden ja täydennysrehujen avulla.