• Joulurauhaa lemmikeille apteekin hyllyltä
  Ajankohtaista

  Joulurauhaa lemmikeille – apteekin hyllyltä

  Mikä avuksi, jos koira ripuloi joulun pyhinä? Entä miten paukkuarkaa koiraa voisi auttaa uutena vuotena? Näihin sekä moniin muihin lemmikkien omistajia askarruttaviin kysymyksiin voi saada asiantuntevan vastauksen suoraan apteekin hyllyltä.

  Tampereella sijaitsevaan Linnainmaan apteekkiin tulee päivittäin kysymyksiä lemmikkien terveyspulmista sekä niiden hoidosta ja lääkityksestä. ”Lemmikkien hyvinvointi ja terveys on meille erittäin tärkeä asia. Siksi me olemme panostaneet siihen, että meiltä löytyy laaja valikoima tutkittuja ja turvallisia eläintuotteita, joiden avulla asiakkaamme voivat pitää hyvää huolta lemmikeistään”, kertoo Linnainmaan apteekin eläintuotevastaava, farmaseutti Maritta Aho.

  Lemmikkien omistajat voivat saada Linnainmaan apteekista asiantuntevaa ja monipuolista tietoa lemmikkien hoitoon parhaiten soveltuvista itsehoito- ja reseptilääkkeistä sekä niiden käytöstä. ”Eniten meiltä kysytään neuvoa lemmikkien vatsa- ja suolisto-ongelmiin, ripulin ja haavojen hoitoon, ulko- ja sisäloishäätöihin sekä myös lemmikkien pelko- ja ahdistustilojen hoitoon”, kertoo Maritta Aho.

  Joulurauhan julistus lemmikkien vatsoille

  Koirien ripulin hoito on ajankohtainen aihe aina keväisin ja syksyisin – sekä myös näin joulun aikaan, jolloin suomalaisissa kodeissa on tarjolla kaikenlaisia jouluherkkuja, jotka eivät sovellu koirien ruokavalioon. Siksi lemmikkien omistajien olisi tärkeää varmistaa, etteivät lemmikit pääse syömään joulun aikaan mitään epäsopivia ruokia.

  Liian isot annokset, liian suolaiset, sokeriset tai rasvaiset ruoat sekä kinkun ja kalkkunan luut aiheuttavat lemmikeille helposti vatsavaivoja ja ripulia. Kannattaa siis pitää kinkut, joulusuklaat, pähkinät ja keksit karvakorvilta piilossa ja huolehtia, että myös myrkylliset joulukukat, kuten joulutähdet ja jouluruusut, ovat lemmikkien ulottumattomissa”, toteaa Maritta Aho.

  Lemmikit eivät kaipaa ihmisten jouluherkkuja tai lahjoja, vaan paras lahja niille on yhteinen aika ja mukava yhdessäolo – ja jos jotain herkkuja haluaa koiralleen tai kissalleen antaa, niin kannattaa valita kuppiin lemmikeille tarkoitettuja herkkuja, kuten vaikkapa koiralle luita pureskeltavaksi”, jatkaa Maritta Aho.

  Koirien vatsan joulurauhan voi varmistaa myös koirien omalla Caniusmaitohappobakteerivalmisteella. ”Canius on meidän suosituin maitohappobakteeri ja me olemme saaneet siitä valtavasti positiivista palautetta. Asiakkaamme kokevat, että hajuton ja mauton Canius on helppokäyttöinen, riittoisa ja tehokas”, toteaa Maritta Aho.

  Mielenrauhaa paukkupelkoisille

  Joulun ja uuden vuoden lähestyessä asiakkaat kysyvät Linnainmaan apteekista paljon neuvoja myös paukkupelkoisten sekä eroahdistuksesta kärsivien koirien olon helpottamiseen. ”Tänä päivänä lemmikeille on onneksi tarjolla paljon tutkittuja ja turvallisia valmisteita, jotka on tarkoitettu avuksi epävarmuutta ja turvattomuuden tunnetta aiheuttaviin tilanteisiin”, sanoo Maritta Aho. ”Yksi tällainen valmiste on Zylkene, jonka avulla omistajien on helppo auttaa niin yksinjäämisestä kuin vierailujen aiheuttamasta hälinästä sekä ilotulitteista kärsiviä lemmikkejä”, jatkaa Maritta Aho.