• Tarinat

  Kun koira stressaa

  Monet koirat stressaantuvat herkästi tai pelkäävät erilaisia poikkeavia tilanteita. Paukkuarka koira kärsii erityisesti uudenvuoden vietosta. Jollekin koiralle jo autoon meno voi olla kauhun paikka. Joskus on vaikea ymmärtää, mistä nämä pelot johtuvat, mutta erilaisia apukeinoja kannattaa kokeilla.

  Kun koira pelkää tai karttelee tiettyjä tilanteita, on aina syytä keskustella eläinlääkärin kanssa ja selvittää, voiko taustalla olla jokin fyysinen vika tai sairaus. Joskus myös eroahdistus voi olla koiralla vaikea.

  Arka ja pelokas Minni

  Jyväskylälaisellä Eve Väisäsellä on 8-vuotias Minni-koira, joka on dobermannin ja rotweilerin yhdistelmä. Koiralla on erilaisia pelkoja, joihin Eve ei ole keksinyt ratkaisua.

  ”Minni on todella arka ja pelokas. Se pelkää outoja ääniä, paikallaan seisovia ihmisiä ja autoilua. Se on ollut samanlainen pennusta saakka, joten on vaikeaa tietää, mistä nämä pelot johtuvat”, Eve kertoo.

  Eve päätti kokeilla täydennysrehu Zylkeneä, joka rauhoittaa koiraa luonnollisella tavalla. Tuote sisältää maidosta eristettyä ainetta, jota syntyy myös vastasyntyneiden suolistossa, kun elimistö sulattaa maitoa. Zylkeneä voi antaa kapselina makupalan kanssa tai avata kapselin ja sekoittaa jauheen ruokaan.

  Automatka meni kerrankin todella hyvin

  ”Aloitin kokeilemalla Zylkeneä viiden päivän ajan. Koirallani on niin voimakkaita pelkoja, että ulkona se edelleen pelkäsi samoja asioita kuin ennenkin. Lähdimme sitten autoilemaan, mitä emme tee kovin usein. Autossa ihmettelin, miten rauhallinen Minni oli koko matkan. Se asettui heti makaamaan ja pysytteli niin koko matkan”, Eve kertoo.

  Yleensä Minni on Even mukaan kärsinyt autossa aina pahoinvoinnista ja oksentanut.

  ”Se ei haluaisi mennä autoon lainkaan ja liikehtii levottomasti koko matkan ajan, yrittää jopa tulla etupenkille syliin tai päästä ulos. Ensimmäistä kertaa automatka sujui näin hyvin”, Eve iloitsee.

  Myös Zylkenen antaminen koiralle oli Even mielestä helppoa. Edelleen koiran kanssa on vaikeaa kohdata muita koiria ja paikallaan olevia vieraita ihmisiä, mutta Eve jatkaa täydennysrehun käyttöä Minnillä ja katsoo saako uusiin tilanteisiin ajan kanssa parannusta.

  Lisätietoja tuotteesta: https://www.vetcare.fi/tuote/zylkene-225-mg