• Lennokasta menoa ja iloista asennetta koiran elämään

  Eläin ei tuota elimistössään E-vitamiinia. Sitä on siis tärkeää saada riittävästi ravinnosta tai E-vitamiinivalmisteesta. Erityisesti siitos-, harrastus- ja palveluskoirat tarvitsevat E-vitamiinia tiineyden ja rasituksen aikaisen E-vitamiinitarpeen turvaamiseksi. Lisäksi E-vitamiinilla on tärkeä merkitys nivelten aineenvaihdunnan tukemisessa nivelrikon yhteydessä.

  Täydennysrehuvalmisteissa on sekä luonnollista että synteettistä E-vitamiinia, joista luonnollinen imeytyy tehokkaammin eläimelle.

  Katja Ristiharjun Repe-koira on 5-vuotias käyttölinjainen eläkeläinen. Saksanpaimenkoira on tehnyt uransa suojelukoirana. Repe on aikoinaan suorittanut palveluskoirien kansainvälisen suojelukokeen (IPO3).

  Suojelukoira tarvitsee E-vitamiinia

  Koira pääsi eläkekotiinsa noin 1,5 vuotta sitten sen kärsiessään ikävästä nivelrikosta. Myös sen polvissa on ristisiteiden rappeuma, joten ristisiteet ovat väljät ja polvet kipuilevat.

  Myös Katjan toisella jo edesmenneellä Pasi-koiralla oli lonkkavika ja molemmat polvet huonossa kunnossa.

  ”Suojelukoiran työ on todella rankkaa. Esimerkiksi tottelevaisuusharjoituksissa koira hyppää korkeita esteitä. Se juoksee pitkiä matkoja ja tarraa vauhdissa ihmisen hihaan. Enää Repe ei tee työtä, mutta harrastaa lenkkeilyä, mielen virkistykseksi peltojäljestystä ja hieman tottelevaisuuskoulua”, Katja kertoo.

  Katja aloitti heti Repen tultua koirilleen E-vitamiinikuurin ja jatkoi sitä muutamia kuukausia. Tulokset alkoivat näkyä jo 1-2 viikon kuluttua. Koirien polvien ja lonkkien liikkuvuus muuttui selkeästi E-vitamiinin vaikutuksesta.

  ”Molemmilla koirilla liikkeet olivat olleet jähmeitä ja hankalia. Nyt näkyi selvä piristyminen. Meno oli huomattavasti lennokkaampaa ja turkki kiilsi. Työkoira tekee aina parhaansa, vaikka kipuja olisi, mutta vitamiinikuurin jälkeen myös henkinen ilo paistoi vaivattomasta menosta”, Katja iloitsee.

  Helposti annosteltava tuote

  E-vitamiinia oli Katjan mukaan helppo antaa kaksi painallusta pumppupullosta ruoan sekaan. Maku on niin neutraali, että koirat söivät vitamiinin ongelmitta. Vetcaren E-vitamiini on luonnonmukaista, joten sen teho on myös hyvä.

  Nyt E-vitamiinia ei ole käytetty muutamaan kuukauteen. Katja on havainnut, että vitamiinikuuri on taas paikallaan. Repen nivelrikko on taas alkanut vaivata ja koira kärsii kivuista.

  ”Koira on huonommassa kunnossa ja jäykempi. Liike ei ole puhdasta eikä lennokasta. Se myös ontuu vasenta etujalkaa hieman. Odotan taas innolla E-vitamiinin vaikutuksia koiran fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kohentamiseksi”, Katja sanoo.