• Tarinat

  Nivelrikon kivut ja ontuminen kuriin – Leevi-koira pursuaa taas energiaa!

  8-vuotias Leevi-collie kärsii alkavasta olkanivelten nivelrikosta. Vaiva selvisi puoli vuotta sitten röntgenkuvauksessa, johon Leevi lähetettiin ontumisen takia. Leevi on nyt saanut uutta energiaa ja kivutonta elämää oikealla hoidolla.

  ”Jouduimme ennen ottamaan säännöllisesti kipulääkekuureja ontuvan koiran olon helpottamiseksi. Lisäksi koiraa on hierottu säännöllisesti. Olen yrittänyt löytää sopivaa täydennysrehua, mutta monissa valmisteissa jokin ainesosa ei sovi Leevin herkälle vatsalle. Muutenkaan emme olleet aiemmin löytäneet pitkäkestoista helpotusta Leevin nivelrikon hoidossa”, omistaja Marika Heikkinen kertoo.

  Leevin ontuminen on näkynyt eniten lenkin jälkeen. Ennen se pystyi tehdä 10 kilometrin lenkkejä, mutta nivelrikon alettua 3-5 kilometrin lenkit ovat vaivoin onnistuneet. Koirahierojan mukaan kireyttä esiintyi muun muassa rintarangassa ja lannerangassa sekä jonkin verran olkanivelien alueella.

  Ontuminen hävisi nopeasti lähes kokonaan

  Nyt Marika on antanut Leeville 3 kuukauden ajan Flexadin® Advanced-valmistetta. Ennen kuurin aloitusta koiran ontuminen lenkkien jälkeen oli kestänyt jo noin vuoden ajan, eikä todellista apua ollut löytynyt.

  ”Itse olen työskennellyt eläinklinikalla hoitajana, joten olen tarkka, mutta toki kiinnostunut uusista valmisteista. Kipulääkkeet rasittavat maksaa ja munuaisia, joten pyrin välttämään niiden käyttöä koiralla. Flexadin-valmisteelta en myöskään aluksi odottanut mitään suurempaa apua”, Marika kuvailee.

  Leevi pääsi Flexadin-tutkimusryhmään, jossa tuloksia alkoi Marikan mukaan näkyä jo 1-2 viikon käytön jälkeen.

  ”Leevin ontuminen väheni koko ajan vauhdilla. Viimeisen kolmen kuukauden aikana olen nähnyt sen ontuvan vain yhden kerran. Silloin se ampaisi kovalla vauhdilla mönkijän perään. Ontuminen ei kuitenkaan jäänyt päälle. Nyt lenkkeilemme jo normaalisti”, Marika iloitsee.

  collie nivelrikko

  Uudenlaista energiaa

  Tällä hetkellä Marika ja Leevi tekevät 3-4 kilometrin lenkkejä, joihin riittää mainiosti energiaa.

  ”Luulen, että Leevi jaksaisi jo tehdä pidempiäkin lenkkejä, mutta oma raskauteni lyhentää tällä hetkellä lenkkejä. Koirasta näkyy myös uudenlainen energia ja hyväntuulisuus, jota ei ollut, kun ontuminen ja kivut vaivasivat”, Marika toteaa.

  Koirahieroja on myös havainnut paranemista lihaksistossa. Hieronta tukee hyvin hoitoa.

  “Jatkamme edelleen Flexadinin käyttöä. Koiramme on herkkävatsainen ja nirso, mutta tämä tuote on toiminut hienosti. Se menee hyvin alas, koska maku on kohdallaan. Aluksi piilotin sen herkun sisään, mutta se ei ole enää tarpeen”, Marika kertoo.

  Lisätietoa:
  http://lemmikinkotiapteekki.fi/tuotteet/seniorit