• Tarinat

  Nuori ”aussi” sai avun matkapahoinvointiin

  Autoilu voi olla koiralle kauhea kokemus. Monet lemmikit pelkäävät autossa matkustamista ja jo autoon menoa. Australianpaimenkoira Vida on vasta 7 kuukauden ikäinen. Sille autoilu on ollut todella ikävää pahoinvointeineen ja pelkoineen. Zylkene-kokeilun jälkeen elämä on kuitenkin helpottunut.

  Zylkene tyynnyttää hermostunutta ja stressaavaa koiraa luonnollisella tavalla. Tuote sisältää maidosta eristettyä ainetta, jota syntyy myös vastasyntyneiden suolistossa, kun elimistö sulattaa maitoa. Zylkeneä voi antaa kapselina makupalan kanssa tai avata kapselin ja sekoittaa jauheen ruokaan, jolloin nirsompikin koira saadaan helpommin syömään se.

  Entinen kuolaaja menee jo itsekin autoon

  Iina-Lotta Pietikäisellä on kaksi koiraa, josta nuorempi, australianpaimenkoira Vida pelkää kovasti autoilua.

  ”Vida stressaa kovasti autoon menoa, joten päätin kokeilla viiden päivän kuuria Zylkeneä. Huomasin, että matkapahoinvointi hävisi lähes kokonaan. Ennen Vida myös läähätti ja kuolasi kovasti koko matkan. Nyt se on oksentanut vain kerran ja kuolaaminen on loppunut kokonaan”, Iina-Lotta kertoo.

  Iina-Lotta autoilee koirien kanssa muutaman kerran viikossa koirapuistoon tai kyläilemään. Nyt hän aikoo autoilla enemmänkin, koska Vida ei enää tunnu kärsivän autossa.

  ”Ennen kuuria oli sydäntäsärkevää laittaa Vida autoon. Nyt se on jo mennyt jopa itse autoon. Ennen koira parka piti pakottaa autoon ja stressaantunut kuolaus alkoi heti. Jo pari kilometriä riitti pahoinvointiin”, Iina-Lotta toteaa.

  Iina-Lotta on tyytyväinen, että vaikka Zylkene-kuuri on nyt loppu, ei pelko ole vielä palautunut. Valmistetta ei siis tarvitse käyttää kuin kuuriluontoisesti.

  ”Toivottavasti tämä opettaa pennun pois turhasta autopelosta. Nyt se on ainakin saanut hyviä autoilukokemuksia ja ehkä muistaa ne”, koiran emäntä iloitsee.

  Virtaa piisaa

  Muuten Vida on suorastaan rasavilli, energiaa pursuava ja reipas pentu. Auton lisäksi sillä ei ole ollut muita pelkoja, se ei säpsähdä pieniä asioita. Tällä hetkellä Vidalle koulutetaan perustottelevaisuutta, mutta suunnitelmissa on aktiivisempi harrastaminen koiran kasvaessa. Siksikin autoiluun on hyvä tottua.

  ”Aiomme alkaa harrastaa palveluskoiralajeja. Esimerkiksi agility sopii myös todella hyvin tälle innokkaalle koiralle”, Iina-Lotta toteaa.

  Lisätietoja Zylkenestä: https://www.vetcare.fi/tuote/zylkene-225-mg