• Tarinat

  Ongelmana kissan vakava kuivasilmäisyys

  10-vuotias Ani-kissa on jo vuosia kärsinyt silmän herpeksestä ja vakavasta kuivasilmäisyydestä. Anilla on eläinlääkärin määräämät lääkkeet, mutta silmien kuivuus vaivaa usein. Siksi kissalle kokeiltiin lisähoitona kosteuttavaa geeliä.

  Herpes vaihtuu silmästä toiseen ja on kivulias, mutta viime aikoina se on saatu pidettyä kurissa lääkityksen avulla. Ani saa lääkerasvaa kaksi kertaa päivittäin. Lääkerasvan tarkoitus on myös pitää yllä kosteutta silmissä.

  Suurten tunteiden kissa

  Ani on eläinsuojeluyhdistykseltä saatu mustavalkoinen maatiaiskissa. Se löytyi alun perin bussipysäkin takaa pentuna. Emäntä kuvailee Ania oikeaksi ”lady Domina” –persoonaksi.

  Perheessä on myös kaksi kollia, joita Ani pitää kurissa. Kollit hyväksyvät Anin määräysvallan. Anilla on emännän mukaan isot tunteet joka suuntaan, myös lempeyttä se näyttää suurin mitoin.

  Anilla on omistajansa mukaan herpeksen lisäksi värimuutos toisessa silmässä. Eläinlääkäri on tutkinut silmät ja todennutkin, että toinen silmä saatetaan jopa joutua poistamaan.

  Lisäapuna kosteuttava geeli

  Omistaja havaitsi, että reseptirasva ei riitä pitämään Anin silmiä kosteina koko päivää, vaan kissa siristeli jo päivällä toista silmäänsä. Lääkerasvan avuksi Anille alettiin laittaa päivällä myös Vetcaren Optixcare®-geeliä. Omistajan mukaan Optixcare-geeli pitää silmät riittävän kosteina ja kissan silmät ovat kirkkaammat nyt koko päivän.

  Geeliä on nyt alettu antaa Anille lisähoitona kymmenen minuuttia ennen lääkerasvan laittamista. Se on auttanut lääkerasvan parempaan levittäytymiseen silmään. Optixcare-geeli ei Ani-kissan emännän mukaan taida kirvellä, koska kissa antaa laittaa sitä helposti silmäänsä.

  Anin kanssa käydään neljän kuukauden välein silmälääkärissä. Lääkäri antoi luvan käyttää Optixcare-geeliä lääkerasvan lisänä lievittämään vaikeaa kuivuutta.

  Lisätietoa Optixcare-geelistä: https://www.vetcare.fi/tuote/optixcare-eye-lube-hyaluron

  Optixcare on kosteuttava ja pitkävaikutteinen silmägeeli, joka on suunniteltu eläinten silmien kosteuttamiseen. Sopii koiralle, kissalle ja hevoselle ja on helppo annostella eläimen silmään. Optixcaren ainutlaatuinen karbomeerigeelin ja hyaluronihapon yhdistelmä pitää silmän kosteana pitkään.