• Tarinat

  Pelkääkö koirasi autoilua? Pelko pois ja autoon – kerromme miten

  Katja Kervinen koordinoi Vetcarella logistiikkaa ja vientiä. Kotona hän hoitaa iloista vuoden ikäistä parsonrussellinterrieri Aatua. Aatu on ollut pelokas automatkustaja, joten Katja kokeili hänelle talon omaa Zylkène® -tuotetta ja pelko alkoi helpottaa.

  ”Meillä on paljon pitkiäkin automatkoja, koska matkustamme mökille ja sukulaisten luo jopa 7-8 tunnin automatkoja. Aatulla on ollut vaikeaa näillä matkoilla. Se on pitänyt nostaa autoon, jossa se tärisee ja tutisee. Myös matkapahoinvointia on ollut. Varsinkin mutkat ja mäet ovat olleet pahoja”, Katja Kervinen toteaa.

  Tärinä ja pahoinvointi helpottivat

  Katja halusi kokeilla Aatulle Zylkène-tuotetta ja havaitsikin jo ensimmäisellä matkalla, ettei koira tärise ja on rauhallisempi autossa, jännitys helpotti.

  ”Tällaiset positiiviset kokemukset tekevät autoilusta varmasti jatkossakin helpompaa. Aatulla on myös hankalaa olla yksin. Se tuhoaa kenkiä ja mattoja. Annamme sille yleensä puruluita ja pahvilaatikoita, jotta olisi tekemistä. Jos toinen koiramme on seurana, ei haukkumista kuulu ja Aatu pärjää hyvin”, Katja kertoo.

  Zylkène on joillakin lemmikeillä tukenut myös eroahdistuksen lievenemistä. Aatulla auttaa perheen toisen koiran läsnäolo, mutta jos koirakaveri ei ole paikalla, voi Aatukin kokeilla Zylkène-kuuria ennen yksinäisiä tilanteita.

  Sinnikäs ja luonteikas rotu

  ”Aatu ei ole mitenkään ylivilkas, vaikka poteekin tällaisia ongelmia. Yhdessä lenkkeilemme paljon, pelaamme jumppapallon kanssa ja teemme muuta aktivoivaa, jota tämä rotu tarvitsee”, Katja kertoo.

  Parsonrussellinterrieri on rotuna kestävä ja luonteikas. Katja halusi koiran, joka on kätevän kokoinen, mutta jaksaa lenkkeillä.

  ”Siskollani on ollut terrierejä, joten sieltä tuli kipinä rotuun. Nämä ovat sopivan pieniä, mutta kestäviä vaikka pitkillekin lenkeille. Halusin myös haastetta, koiraa joka ei ole aina mielin kielin. Tämä on meille erittäin hyvä rotu, vaikkei sen kouluttaminen olekaan ihan helppoa. Pitää jaksaa treenata sinnikkäästi ja olla johtaja koiralle”, Katja kiteyttää.

  Katja huolehtii tuotteiden saatavuudesta

  Katja toimii Vetcaren Mäntsälän toimipisteessä logistiikka- ja vientikoordinaattorina. Hän huolehtii logistiikasta, tilaa tavaroita tukuista, järjestelee tilauksia ja pitää huolta, että tuotteita on saatavilla myyntipaikoissa.

  ”Vientiasiakkuuksia hoidan jonkin verran myös. Olen kesällä työskennellyt Vetcarella kahden vuoden ajan. Eläinpuoli on työssä uutta, vaikka minulla onkin itselläni aina ollut koiria. Olen työskennellyt aiemmin lääketukkukaupoissa ja olen koulutukseltani farmaseutti”, Katja sanoo.

  Lisätietoja Zylkène-tuotteesta: