• Tarinat

  Pennut veivät emon turkin – mikä neuvoksi?

  Palkittu Kennel Merry Moonray’s kasvattaa pitkäkarvaisia collieita sekä shetlanninlammaskoiria. Pitkäkarvaisten koirien turkki vaatii välillä erityishoitoa, etenkin pentujen synnyttyä. Eija Kotka kertoo omista vinkeistään koirien hyvinvoinnin tueksi.

  Myös koirahierojana toimiva Eija on pitänyt kenneliä vuodesta 2002. Erityisesti Vetcaren Biotiini ja Viacutan ovat paljon käytössä olevia suosikkituotteita. Pitkäkarvaiset koirat tarvitsevat erityistä turkinhoitoa. Siitä Eijalla on kokemusta, sillä collieiden ja shetlanninlammaskoirien lisäksi Eijalla on myös yksi saluki.

  Imetys vie turkin

  Kun emo on saanut pennut luovutusikään, sen pitkä turkki alkaa hävitä imetyksen jäljiltä lähes kokonaan. Omega 3- ja 6-rasvahapot ovat hyvä apu tähän tilanteeseen. Ennen näyttelykautta on tärkeää saada turkki jälleen kasvamaan ja kiiltämään kauniisti.

  “Nartut saavat meillä Biotiinia ja Viacutania. Keväällä pennun saaneelle 7-vuotiaalle Ellille (Merry Moonray’s Charming Ariel) annetaan edelleen näitä turkkia vahvistavia tuotteita. Nyt huomaa, että turkki alkaa olla jälleen pörröinen ja kaunis sinimarmorin värinen”, Eija sanoo.

  Ensi vuonna on tulossa näyttelyitä, jos tilanne sallii. Elli osallistuisi sitten näyttelyiden veteraaniluokkiin.

  “Pentujen jälkeen turkki häviää aina, ja uuden kasvattamiseen menee noin 10 kuukautta. Viacutania käytetään yleensä noin kahdeksan viikkoa. Biotiinia annan toistaiseksi. Kun turkki alkaa irrota, se on hyvä pestä useaan kertaan. Kun vanha turkki on saatu pois, kannattaa aloittaa Viacutanin ja Biotiinin käyttö”, Eija kertoo.

  Viacutanin pakkaus on kehitetty helppoon käyttöön

  Lisäksi Eija pitää Viacutanin pumppupulloa erityisen helppokäyttöisenä.

  Vetcaren Janette Jalkanen kuvailee pulloa riittoisaksi ja miellyttäväksi käyttää.

  ”Pullossa on todella kätevä annostelu, käytän tuotetta myös omalle koiralleni. Annostelussa mitään ei mene hukkaan, kun annostelee 1-2 pumpun painallusta 10 kiloa kohden. Koska kyseessä on öljyinen tuote, on kiva ettei sitä pääse roiskumaan ympäriinsä, kuten kaadettavan pullon kanssa voisi käydä.”

  Viacutan-pakkaus tekee valmisteesta myös säilyvyydeltään hyvän, sillä pumppupulloon ei pääse lainkaan ilmaa. Pullossa on tyhjiöpussi, joka menee tyhjentyessään kasaan, jolloin kaikki tuote saadaan pumpattua ulos.

  ”Tämä on tosiaan riittoisa pullo, minulla on ollut se omalle salukilleni käytössä jo kuukausia.

  Oma salukini on nirso, mutta Viacutan ei pilaa ruoan makua. Koira havaitsee helposti, jos ruoassa on jotakin outoa makua”, Janette toteaa.

  Salukilta lähti aiemmin erittäin paljon karvaa, mutta tilanne on Viacutanin käytön jälkeen normalisoitunut. Koiran voi taas päästää myös sohvalle, kuten Janette toteaa. Viacutan onkin kehitetty käytettäväksi juuri liiallisen karvanlähdön yhteyteen, koirankin elämänlaadun palauttamiseksi!

  Lisätietoja tuotteista:

  https://www.vetcare.fi/hoito-ohjeet/viacutan-plus-lemmikin-iho-tarvitsee-rasvahappoja/

  https://www.vetcare.fi/tuote/vetcare-biotiini/