• Puppy diary header
  nousnous pentupäiväkirja oodi suuntaa kesälomalle

  NousNous pentupäiväkirja – Oodi kiittää ja suuntaa kesälomalle!

  Haluamme Oodin kanssa yhdessä kiittää kaikkia NousNous pentupäiväkirja seuraajiamme tästä lyhyestä, mutta sitäkin antoisammasta matkasta ja suutaamme kesälomalle. Oodi palaa mahdollisesti syksyllä satunnaisesti kertoilemaan kuulumisiaan, mikäli kiireiltään ehtii.

  Oodin kanssa jatketaan edelleen normaalisti elämäämme siitä mihin jäätiin ja tulevaisuudessakin Oodin voi edelleen bongata hänen omilla some-kanavillaan. Oodi treenailee ahkerasti erilaisia lajeja varten, toki leikin varjolla ja pennun ehdoilla. Maanantaina Oodi pääsi mukaan hallille ensimmäistä kertaa mukaan rokotusten tultua varoaikojen jälkeen voimaan. Meillä on aina maanantaisin agilitytreenit vanhempien koirien kanssa, joten se on hyvä tilaisuus myös pennun sosiaalistamiseen. Oodi oli tapansa mukaan oikein reipas ja se osasi hienosti harjoitella jo osaamiaan käskyjään myös pienessä häiriötilanteessa. On se vaan mainio ipana.

  Viikonloppuna käytiin myös ensimmäinen pidempi lenkki niin, että Oodi oli mukana. Lähes koko matkan se jaksoikin hienosti kävellä isompien mukana, mutta pari kertaa se pääsi mamin kainaloon sylimatkustajaksi. Käytiin samalla kahvilassa ja isommat koirat kävivät uimassa. Oodi ei nyt enää olekaan uskaltanut veteen mennä, kun viimeksi ryntäsi veteen ja taisi sitä hieman säikähtää.

  Tällä viikolla Oodilla on vielä ohjelmassa näyttelyharjoitukset, jotka tulee olemaan Oodin ensimmäiset ikiomat treenit. Oodi on kehittynyt jo varsin taitavaksi pikkumissiksi ja nyt on aika ottaa opit käyttöön myös muualla kuin kotiympäristössä, koska tuota pikaa meillä on myös ensimmäiset pentunäyttelyt.

  Hampaitaan Oodi vaihtelee kovasti ja seuraavaksi jännitetään kulmahampaiden vaihtumista. Etuhampaat ovat yhtä lukuun ottamatta jo vaihtuneetkin. Ihmettelen kovasti, kun suu tuntuu kutiavan, niin neiti ei kuitenkaan ole (onneksi) keksinyt tuhoamisen riemua. Se nakertelee luita, leluja ja keppejä, mutta ”kiellettyä” se ei vieläkään ole tuhonnut, vaikka onkin jo työpäivieni ajan yksin. Toivotaan, ettei aloitakaan. Meillä ei kyllä muutkaan yhtä lukuun ottamatta ole olleet mitenkään kovia tuhoamaan. Isosiskonsa Myytin kanssa he ovat pari kertaa tyhjentäneet mamin vaatekaapin. Myytti on tässä ekspertti ja näköjään opettaa sitä pikkusiskolleen. Myyttihän on siis oikeastikin Oodin isosisko. Heillä on sama emä ja molemmat ovat omia kasvattejani. Timanttitiimini.

  Oodi on myös vastikään oppinut hyppäämään sänkyyn ja nukkuukin meidän kanssamme yöt, kuten kaikki muutkin kolme kääpiöpinseriämme Oodin lisäksi. Sängystä meinaa vähän loppua tila kesken välillä, mutta on tästä ollut myös positiivista hyötyä. Oodi nimittäin ei ole sen jälkeen enää pissannut yöllä sisälle ja nyt muutenkin se on ollut jo pari päivää kokonaan sisäsiisti. Jee! Ei kuitenkaan edelleenkään stressata asian kanssa ja jos vahinko käy, niin se saa käydäkin. Kaikki ne ovat ennemmin tai myöhemmin oppineet sisäsiisteydenkin.

  Oodilla siis kaikki hyvin. Oodi on edelleen ihana, avoin, iloinen ja touhukas pentu, uudelta lempinimeltään ketkupeppu. Oodin häntä heiluu niin iloisena, että sen koko takapää vispaa sen vauhdissa ja siitä vauvamme on saanut uuden lempinimen.

  Kiitos siis vielä, että olet seurannut juttujamme. Toivottavasti näistä on ollut hyötyä ja olette viihtyneet seurassamme.

  Kuulumisiin!

  Puppy signature