• Tarinat

  Melvin rakastaa kylpemistä saavissa ja uimista järvessä – mitä pitää huomioida?

  Melvin on 7-vuotias englanninspringerspanieli. Vesileikeistä pitävänä luppakorvana on korvien puhdistus erityisen tärkeää. Emäntä Annikki Berghem tietää, että korvia on syytä puhdistaa säännöllisesti, sillä vaikkua kertyy vedessä viihtyvälle paljon.

  Lämpiminä päivinä Melvin nautiskelee kylpypaljussa istuskelusta ja kirmaa myös mielellään kotirantaan uimaan.

  “Olemme saaneet korvien hoitoon ohjeita ja tuotteita aina eläinlääkäriltä. Viimeksi saimme suosituksen käyttää Vetcaren Korvapuhdistetta. Liuosta laitetaan muutamia tippoja korvaan ja sitten pyyhkäistään puhtaalla pumpulilla vaikut pois. Olin yllättynyt, miten runsaasti vaikkua korvapuhdiste irrotti korvasta. Aiemmin käyttämäni tuote ei ollut niin tepsivää. Tämä irrotti vaikun selvästi syvemmältä ja nopeammin”, Annikki kuvailee.

  Korvapuhdistetta käytettäessä korvaa hierotaan kevyesti ja puhdistetaan sen jälkeen pumpulilla vain korvakäytävän suulta.

  “Ennen korvien puhdistus teki ulkokorvan punaiseksi, mutta Vetcaren tuotteella sellaista ei ilmennyt”, Annikki kertoo.

  Kesätouhut lisäävät puhdistuksen tarvetta

  Kesällä Melvinin korvia pitää puhdistaa useammin kuin talviaikaan. Varsinkin runsas uiminen voi olla haitallista korville. Vetcaren Korvapuhdiste auttaa myös torjumaan bakteereita ja hiivoja.

  Koira osaa Annikin mukaan hyvin itsekin viilentää oloaan helteillä. Jos kesän lämpö alkaa ahdistaa, se kylpee päivittäin saavissa.

  “Turkki on myös leikattu lyhyemmäksi kesällä. Liian kuumalla emme anna koiran oleilla ulkona, sillä meillä on omakotitalossa viileämpää sisällä.“

  Onnellinen ja terve koira luonnon keskellä

  Melvin pitää noutamisesta ja leikkii mielellään pallon kanssa. Kodin pihapiirissä liikkuu paljon metsäneläimiä. Peurat syövät jopa lintulaudalta siemeniä. Perhe rakastaa luontoa ja nauttii täysin siemauksin luonnon lähellä elämisestä sopusoinnussa eläinten kanssa.

  “Koiralla riittää puuhaa, kun se tarkkailee hirviä, peuroja, joutsenia, ja kurkia. Itse se ei kuitenkaan koskaan lähde pihasta mihinkään. Jos metsän eläimet pyrkivät ovelle saakka, Melvin huomauttaa niille kohteliaasti, että tässä on meidän raja”, Annikki hymyilee.

  Melvin ei ole koskaan yksin. Aamuisin se juoksee metsässä tunnin isäntänsä kanssa ja sama toistuu illalla työpäivän jälkeen.

  “Melvin tietää täsmälleen ajan, jolloin isäntä tulee kotiin. Silloin se pääsee taas metsälenkille. Puhettakin tämä veijari ymmärtää hyvin. Se oivaltaa hyvin kylpyyn menot ja muut oleelliset puheet. Lisäksi Melvin on hyvin ihmisrakas ja ilmeikäs kaveri”, Annikki toteaa rakkaasta perheenjäsenestä.

  Säännöllinen hoito, eläinlääkärikäynnit, terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat pitäneet Melvinin terveenä ja hyvinvoivana koirana.

  Tutustu Vetcare Korvapuhdisteeseen tästä.