• Tarinat

  Uusi koti jännittää lemmikkiä

  Lemmikille muutto uuteen kotiin voi joskus olla kova paikka. Uudet äänet ja tuoksut jännittävät, mikään ei ole entisellään. Yksin jäädessä voi yllättää eroahdistus. Tällaisiin tilanteisiin on kehitetty Vetcaren Zylkène, joka tyynnyttää lemmikkiä ilman väsyttävää vaikutusta.

  Janette Jalkanen aloitti alkuvuodesta työskentelyn Vetcarella myynti- ja markkinointikoordinaattorina. Vetcare oli luonnollinen valinta työpaikaksi koirankasvattajalle. Janetella on mukanaan Helsingissä yksi 5-vuotias salukinarttu Neera. Vanhempien kotona Hankasalmella asuu vielä seitsemän salukia lisää. Perheen äiti aloitti koirankasvatuksen jo 80-luvulla.

  “Muutin työpaikan perässä Keski-Suomesta Helsinkiin Neeran kanssa. Olen itse ollut aina mukana koiranäyttelyissä ja 18-vuotiaana liityin mukaan äidin perustamaan kenneliin, joka kasvattaa salukeja”, Janette kertoo.

  Saluki on rauhallinen mutta liikkuva rotu

  Salukit ovat rauhallisia koiria sisätiloissa, mutta ulkona ne ovat liikkuvia ja energisiä. Niillä on myös metsästysviettiä.

  “Salukit tarvitsevat paljon liikkumista, vaikka ovatkin perusluonteeltaan rauhallisia ja jopa pidättyväisiä vieraita kohtaan. Ne ovat omistajaan leimautuvia ja hyvin lempeitä”, Janette kuvailee.

  Neera nauttii Janeten mukaan rauhallisesta kotielämästä. Ulkona se kuitenkin sinkoilee mielellään täysillä ja jos mahdollista, nauttii vapaana juoksemisesta.

  “Muutaman kerran viikossa teemme sen kanssa pidemmän lenkin. Saluki on rotu, joka ei pärjää kovissa pakkasissa, joten talvella ulkoillaan hieman vähemmän, jos pakkaset paukkuvat”, Janette sanoo.

  Zylkène toi koiralle turvallisen olon

  Uudessa kaksiossa muutoin niin leppoisa Neera oli levoton. Se ei halunnut olla yksin edes sen vertaa, että Janette kävi kylpyhuoneessa.

  “Neera seurasi minua huoneesta toiseen ja odotti vessan oven takana. Se jännitti selvästi uutta ympäristöä. Uudet hajut ja äänet ihmetyttivät sitä. Yksin jäädessään se saattoi jopa pissata lattialle hermostuksissaan”, Janette kertoo.

  Niinpä Janette päätti kokeilla koiralle Vetcaren Zylkèneä. Viikon käyttö toi selkeän avun Neeran levottomuuteen.

  “Rajasin ensin yhden huoneen pois Neeran käytöstä sen ollessa yksin, jotta olo olisi turvallisempi. Kun samaan aikaan annoin sille Zylkèneä, niin jännittäminen helpotti parissa päivässä. Koira lopetti seuraamiseni huoneesta toiseen ja saattoi nukahtaa levollisena yksin eri huoneeseen”, Janette sanoo tyytyväisenä.

  Nyt Neera on pärjännyt hienosti ilman Zylkèneä yksinäänkin ollessaan. Salukimaiseen tapaansa se kirmailee ulos päästyään uudessa ympäristössään ja tutkii uteliaasti uusia polkuja.

  Lisätietoja:
  https://www.vetcare.fi/tuote/zylkene-75-mg/