• Tarinat

  Uusi ympäristö aiheutti eroahdistusoireita

  Pian 2-vuotias Veikko on mukava terrieri, jolla on kuitenkin viime aikoina ollut haasteita sopeutua uuteen ympäristöönsä. Veikon perhe muutti uuteen kotiin, jonka jälkeen yksin ei enää ollut mukavaa jäädä. Erilaiset pelot vaivasivat nuorta Veikkoa, kunnes sen isäntä keksi, miten mieli saadaan levollisemmaksi.


  Myyntipäällikkö Mika Räsänen työskentelee Vetcarella pieneläintuotteiden parissa Turun alueella kuudetta vuotta. Työnsä kautta hän tutustui Zylkène®-valmisteeseen, joka on auttanut monia pelokkaita kissoja, koiria tai jopa hevosia.

  ”Kun muutimme jokin aika sitten, Veikko alkoi potea eroahdistusta yksin jäädessään. Se oli jo hyvin kotiutunut vanhaan kotiin ja tottunut olemaan yksin. Pentuajan haasteet oli voitettu. Uudessa kodissa Veikko alkoi pissailla sisälle pieniä määriä, mitä ei ollut ennen tehnyt”, Mika Räsänen ihmettelee.

  Veikon oireilu liittynee uuden ympäristön aiheuttamaan stressiin. Mika päätti kokeilla Veikolle Zylkène-täydennysrehua.

  ”Annoimme valmistetta kahden kuukauden ajan päivittäin. Pissaaminen on jäänyt pois ja koira on rauhallisempi kun tulemme kotiin. Ennen se läähätti ja riehui kovasti tullessamme. Nyt se vain iloitsee muutaman minuutin.”

  Raketit pelottavat

  Takana on Veikon toinen uusi vuosi. Rakettien pauke oli ensimmäisellä kerralla Veikolle todella pelottavaa, joten kaikki apu oli tosiaan paikallaan.

  ”Aloitin siksi Zylkènen jo joulun aikaan. Periaatteessa 1-2 päivää ennen stressiä aiheuttavaa tapahtumaa riittäisi, mutta ajattelin pelata varman päälle”, Mika kertoo.

  Veikko on yleensä rauhallinen koira. Rotu on jalostettu metsästämään laumassa ratsukon kanssa alunperin, eikä se rähise koskaan. Leppoisa koira oppii myös nopeasti uudet asiat.

  ”Harrastamme yhdessä sienestystä, ulkoilua ja eräilyä. Veikko on mainio vaelluskaveri”, Mika kuvailee.

  Paljon kokemuksia erilaisten pelkotilojen helpottamiseen

  Eläinlääkäreiltä on Mika Räsäsen mukaan tullut paljon kokemuksia Zylkènen käytöstä esimerkiksi eroahdistukseen. Hyvää tutkimusnäyttöäkin löytyy.

  ”Kissojen omistajilta on tullut paljon palautetta. On stressikissoja, jotka merkkaavat kotona paikkoja. Kissat eivät myöskään ole yleensä kovin tottuneita reissaamaan, jolloin matkoista tulee stressiä. Voi olla todella haasteellista matkustella kissan kanssa. Esimerkiksi meidän kissa ei ole tottunut matkustamaan mihinkään”, Mika sanoo.

  Ennen eläinlääkärireissua kannattaa antaa Zylkène-valmistetta, koska käynti sujuu Mikan mukaan silloin helpommin. Kuurin voi aloittaa esimerkiksi pari päivää ennen käyntiä.

  Koirien matkapahoinvointiin on myös saatu apua. Mika arvelee matkapahoinvoinnin voivan osalla liittyä stressiin.

  ”Joillakin on pentuna tullut matkapahoinvointia ja siitä on jäänyt pelko. Koira oppii helposti myös pelot. Zylkènen kanssa voidaan oppia uudelleen mukavampi matkustaminen”, Mika toteaa.

  Ei sivuvaikutuksia

  Zylkènessä ei ole sivuvaikutuksia. Sen vaikuttavaa ainetta, alfa-kasotsepiinia, eristetään lehmänmaidosta, eli kyseessä on hyvin luonnollinen aine. Alfa-kasotsepiinilla on rentouttava vaikutus. Sitä lemmikki saa jo imetyksen aikana emoltaan.


  Mikan vinkit pelokkaan koiran tai kissan hoitoon:

  – Opeta koiraa olemaan pikku hiljaa yksin kotona. Aloita lyhyillä muutaman minuutin poissaoloilla, joita toistat kunnes koirasi ei enää kiinnitä huomiota kodista poistumisiisi. Mikäli koirasi haukkuu lyhyidenkin poissaolojen aikana, lyhennä poistumisten kestoaikaa. Syventävämmät ohjeet eroahdistukseen, paukku- tai matkustuspelkoon löydät kappaleen lopussa olevista linkeistä.
  – Ennen uutta vuotta tai joulun pyhien matkoja kannattaa huomioida Zylkènen käyttö ajoissa. Myös lemmikin hoitoon vienti tai vieras koiran ulkoiluttaja stressaavat.
  – Sama pätee kissoille. Kissan hoitoon vienti voi olla tosi vaikeaa. Jos matka ja vieras paikka ovat hankalia, kannattaa kokeilla Zylkènen käyttöä.
  – Zylkène on helppo annostella ja helposti saatavilla (ilman reseptiä). Tuotteen voi yhdistää myös lääkehoitoon tarvittaessa.

  Lisätietoja Zylkène-tuotteesta:

  http://lemmikinkotiapteekki.fi/kaytosongelmat/koiran-eroahdistus
  http://lemmikinkotiapteekki.fi/kaytosongelmat/koiran-ilotulitepelko
  http://lemmikinkotiapteekki.fi/kaytosongelmat/koiran-matkapahoinvointi

  Myyntipäällikkö Mika Räsänen Vetcarelta
  – Asiakkainani ovat eläinlääkärit ja apteekit. Vastaan tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista. Vetcare on mukava talo samoin kuin ihmiset siellä, joten olen viihtynyt. Olen itse kotoisin maatilalta, jossa erilaiset eläimet poroista koiriin tulivat kyllä tutuiksi.
  – On kiva työskennellä suomalaisessa yrityksessä, jossa on myös omia tuotteita ja panostetaan tuotekehitykseen. Vetcaren tarina on hieno, sillä kolme eläinlääkäriä perustivat yrityksen, koska päättivät vastata tarpeisiin markkinoilla kehittämällä ja tuomalla maahan uusia tuotteita, joille oli tarve.