• Majlis-koira kärsi nivelvaivoista
  Tarinat

  Vallaton flätti ja nivelvaivat

  Majlis on 10-vuotias sileäkarvainen noutaja eli flätti. Se on aina nauttinut emäntänsä Minnan kanssa pitkistä metsälenkeistä ja erilaisista aktiviteeteista. Iän myötä vilkasta koiraa ovat alkaneet vaivata hitaus ja nivelvaivat. Vaivoihin otettiin avuksi Flexadin Advanced.

  Sileäkarvaisen noutajan perusluonne on aktiivinen, vallaton ja erittäin miellyttämisenhaluinen ihmistä kohtaan. Näin on ollut Majliksellakin, joka on valloittanut kaikki suorastaan hulluttelevalla tyylillään. Koira on aina jaksanut liikkua paljon ja innolla, joten omistaja Minna Gröning havaitsi ensimmäiset oireet, kun koiralla oli haasteita nousta lattialta ylös.

  ”Majlis jaksoi edelleen pitää vauhdin metsässä, mutta kotona lattialta ylösnouseminen alkoi olla hidasta ja vaivalloista. Epäilin sillä olevan kipuja nivelissä”, Minna kuvailee.

  Nivelvaivat näkyvät myös koiran mielialassa

  Flätit eivät ole yleensä erityisen pitkäikäistä rotua, joten kymmenen vuoden ikä on jo tuntuva. Silti Majlis on luonteeltaan edelleen vilkas. Se nauttii pallo- ja keppileikeistä sekä pitkistä ulkoiluista erityisesti metsän siimeksessä, missä maastokin on haastavaa.

  Majlis sai nivelvaivoihinsa ja -kipuihin kipulääkkeitä sekä tukihoidoksi Flexadin Advanced koiran täydennysrehuksi luettavia maukkaita makutabletteja. Kipulääkkeen lisäksi Flexadin tuntui vähitellen tuovan helpotusta vaivoihin ja liikkuminen alkoi sujua entiseen malliin.

  Tällä hetkellä lattialta ylösnouseminen sujuu Minnan mukaan taas kepeämmin ja koira on jälleen oma iloinen itsensä. Nivelkivut vaikuttivat selkeästi myös mielialaan, sillä kivut ovat kokonaisvaltainen elämänlaatuun vaikuttava asia.

  Aktiivinen vesipeto

  Majlis rakastaa myös uimista, oli vesi sitten kylmää tai ei. Se nauttii vauhdikkaista hypyistä kalliolta tai laiturilta veteen. Ei siis ihme, jos niveletkin ovat kovilla.

  Kotona Majliksella on leikkikaverina myös Elli, 13-vuotias kääpiösnautseri. Vanhat rouvat tulevat leppoisasti toimeen keskenään ja ulkoilevat lenkitysten lisäksi myös omalla aidatulla pihalla.

  Flexadin® Advanced on koirien täydennysrehu, joka tukee nivelten aineenvaihduntaa nivelrikon yhteydessä. Maukas purutabletti maistuu useimmille koirille hyvin. Tuote on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Ennen käytön aloitusta suositellaan eläinlääkärin lausunnon pyytämistä.

  Nyt myös kissoille: Flexadin® Advanced Kissalle on uusi, kissoille sopiva täydennysrehu, joka tulee tukee nivelten aineenvaihduntaa nivelrikon yhteydessä.

  Lue myös: Kisun ikävät selkävaivat saatiin kuntoon