• Tietoisku

  Ympäristö ja geenit altistavat iho-ongelmille

  Eläinlääkäri Jerina Wallius toimii aidolla maalaiseläinklinikalla keskellä luomumaatilaa ja sitä ympäröiviä peltoja ja järviä. Asiakkaina Sammalon Eläinklinikalla käy kaikkia eläimiä kissoista lampaisiin.

  Iho-ongelmat ovat klinikan tavallisimpia hoidettavia vaivoja. Varsinkin koirilla iho kutiaa usein ja turkki voi olla todella huonossa kunnossa.

  ”Kysymyksessä on toki myös rotukohtainen asia. Tietyillä roduilla turkin kanssa on enemmän ongelmaa ja esiintyy niin kutsuttua rodullista alttiutta iho-ongelmille, koska ihon puolustusjärjestelmä ei toimi oikealla tavalla”, Eläinlääkäri Wallius kuvailee.

  Myös ympäristö altistaa ihosairauksiin. Teolliset ruoat varastopunkkeineen tai vaikkapa pelkkä kuiva sisäilma kerrostaloissa voivat aiheuttaa omat haasteensa ihon hyvinvoinnille. Kun iho ei toimi normaalisti, elimistö altistuu herkemmin erilaisille taudin aiheuttajille, kuten ulkoloisille.

  Toistuvia iho-oireita kannattaa ennaltaehkäistä

  Viacutan® Plus ja muutamat muut tuotteet kuuluvat Sammalon Eläinklinikan perusvalikoimiin, kun eläin kärsii iho-ongelmista.

  Viacutan Plus –valmistetta voidaan käyttää ennaltaehkäisevästi toistuvissa iho-ongelmissa. Kun sairastunut iho saadaan kuntoon, jatketaan hoitoa vielä ylläpitoannoksilla. Oma eläinlääkäri auttaa lemmikin oikean annoksen löytämisessä.

  Wallius muistuttaa kuitenkin, että kärsivällisyys on valttia ihosairauksia hoidettaessa. Muutokset eivät hoidon alettua tapahdu viikossa eivätkä kahdessakaan, vaan tarvitaan pidempi hoitojakso. Ihon uusiutuminen kestää useamman viikon ja hoitotuloksista voidaan nauttia usein vasta 8 viikon yhtämittaisen hoidon jälkeen.

  Viacutan Plus parantaa elimistön omaa puolustuskykyä, jolloin elimistölle annetaan ”rakennusmateriaalia” itsensä kuntoon laittamisessa. Viacutania käytetään usein myös tukihoitona, jos eläin sairastaa tautia, johon saattaa liittyä iho-ongelmia.

  Joskus Jerina Walliuksen luona on käynyt koiria, joiden iho-oireilulle ei löydy selvää syytä, mutta Viacutan Plus on kuitenkin tuonut apua näillekin koirille.

  Miksi juuri Viacutan Plus?

  Jos hoidosta ei saa tuloksia tai esiintyy muutakin normaalista poikkeavaa, on aina syytä olla yhteydessä uudestaan hoitavaan eläinlääkäriin. Wallius muistuttaa, että ihosairaudet ovat monisyysairauksia.

  ”Iho-ongelmien selvittäminen on varsinaista salapoliisityötä! Moni seikka vaikuttaa oireiden syntymiseen. On oltava kärsivällinen ja etsittävä syitä ajan kanssa,” maalaiseläinlääkärissä tiedetään.

  Öljyvalmisteita on myynnissä paljon erilaisia. Sammalon Eläinklinikalla on todettu Viacutanin toimineen käytännön praktiikassa parhaiten.

  ”Ainakin asiakkailta on tullut eniten kiitosta sen toimivuudesta”, eläinlääkäri Wallius hehkuttaa. Klinikan muu henkilökunta on samoilla linjoilla.

  ”Joskus eläimen omistaja on taistellut vuosikausia iho-ongelman kanssa. Ikäviä oireita on saattanut olla useitakin, mutta Viacutanin jatkuva käyttö on tuonut lopulta pysyvän avun. Olen saanut lukuisia kiitollisia ja onnellisia asiakkaita Viacutanin käytön jälkeen”, Wallius kertoo. Onnistunut hoito tuo aina hymyn huulille.

  Viacutan® Plus on kurkkuyrtin siemenistä puristetun öljyn ja kalaöljyn yhdistelmä, johon on lisätty luonnollisia antioksidantteja – rosmariini- ja kurkumauutetta. Välttämättömät rasvahapot ovat osa solukalvojen rakennetta. Viacutan Plus -liuoksessa yhdistyvät omega-6 ja omega-3 rasvahapot mahdollisimman optimaalisella tavalla, joten ei ihme että tähän tuotteeseen ovat olleet tyytyväisiä myös maalaiseläinklinikan moninaiset asiakkaat.

  Kultainennoutaja Ruu on nuoresta iästään huolimatta joutunut käymään useasti Sammalon Eläinklinikalla iho-ongelmien vuoksi. Kuvassa otetaan verikoetta, jonka tutkimuksilla poissuljetaan tiettyjä iho-oireita aiheuttavia tautitiloja ja jopa allergioita.