Kissan hyvinvointi
18. joulukuuta 2023

Jouluinen tervehdys kodittomilta eläimiltä!

TEKSTI: Tiiu Järvensivu, eläinlääkäri ja Mikkelin eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsen

Löytöeläintaloja on Suomessa yli 100 ja avuntarvitsijoita vuosittain tuhansia. Osa löytöeläintaloista on yksityisiä toimijoita ja osa eläinsuojeluyhdistyksiä. Yksityisiltä toimijoilta kissat usein sijoitetaan eteenpäin uutta kotia etsimään yhdistyksille lakisääteisen säilytysajan (15 vrk) jälkeen. Suomessa heikoimmassa asemassa ovat edelleen kissat, joita arvioidaan päätyvän löytöeläintaloille ja yhdistyksille vuosittain noin 20 000.

Vetcare on muistanut säännöllisesti löytöeläintaloja ja eläinsuojeluyhdistyksiä tuotelahjoituksilla. Tällä kertaa vastaanotimme Canikur® Pro pastaa.

Canikur Pro pasta on täydennyrehu, erikoisruokavalio, joka sopii hyvin koiran ja kissan fysiologisen ruoansulatuksen vakauttamiseen. Se sisältää terveessä suolistossa luonnollisesti esiintyvän probioottisen bakteerikannan lisäksi myös nestettä sitovana aineena bentoniittia. Löytöeläintalon kissat hyötyvät erityisesti tuotteesta, koska kissat ovat monesti stressaantuneita uudesta paikasta ja erilainen ruokakin voi saada mahat sekaisin. Canikur Pro pasta maistuu yleensä kissoille hyvin suoraan tuubista annettuna suuhun tai ruoan kanssa. Jos kissa vastustelee, niin pastan saa helpoiten annettua laittamalla ensin sopivan määrän pastaa omaan sormeen, josta sipaisee sen suoraan kissan suuhun. Canikur Pro tahna sopii kaikissa kissa- ja koiratalouksissa ruoansulatushäiriöiden ehkäisemiseksi, niiden aikana ja niiden jälkeen. Canikur Pro tahnaa annetaan vähintään 3 päivän ajan tai niin pitkään, kun se on tarpeellista.

Haluan kiittää Vetcarea kaikkien löytöeläintalojen puolesta vuosia jatkuneesta erinomaisesta yhteistyöstä.

Tiiu Järvensivu, eläinlääkäri ja Mikkelin eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsen