Paras koulutusnami koiralle
20. maaliskuuta 2021

Millaiset koulutusnamit ovat parhaat pennulle?

Millaista lihaa pennulle tarkoitetuissa koulutusnameissa on käytetty? Sisältävätkö namit viljaa? Entä missä ne on valmistettu? Moni kuono voisi lentää, vaikka maasta kuuhun ja takaisin, jos vain kiitos on kohdallaan. Mutta millaiset namit ovat paras palkkio pennulle?

1. Koulutusnamien laatu syntyy hyvistä raaka-aineista

Korkealaatuiset raaka-aineet ovat kaiken A ja O. Ilman niitä ei voi syntyä turvallista ja laadukasta ruokaa, joka luo perustan koko lemmikin hyvinvoinnille ja terveydelle.

”Hyvät koulutusnamit pennulle ovat terveellisiä ja turvallisia: Ne eivät sisällä epäterveellisiä säilöntä- tai torjunta-aineita, haitallisia mikrobeja, eikä esimerkiksi teräviä luita. Lisäksi se on kalorimäärältään kohtuullinen, sillä ylipaino on lemmikille aina terveysriski”, summaa Vetcare Finland Oy:n eläinlääketieteellinen johtaja, eläinlääkäri Petri Bäcklund.

2. Eurooppalaisuus on koulutusnamin laadun tae

Lemmikinomistajan olisi hyvä selvittää, missä maassa koulutusnamit on valmistettu – vaikka välillä valmistusmaata voi joutua etsimään kissojen ja koirien kanssa.

”Pakkauksen kyljessä saatetaan kertoa tuotteen markkinoija/valmistuttaja, mutta ei alkuperämaata/valmistusmaata – jonka voi halutessaan selvittää esimerkiksi googlettamalla tuotteen EAN-koodin. Toisinaan lemmikin omistajille tulee yllätyksenä, että tuote on valmistettu Esim., Kiinassa vaikka siitä ei pakkausselosteessa erikseen mainitakaan”, kertoo Bäcklund.

Namien eurooppalaisuus on yksi laadun tae, sillä eurooppalaisista raaka-aineista valmistetut namipalat täyttävät aina eurooppalaisten raaka-aineiden standardit.

3. Yksi eläinproteiini helpottaa herkuttelua

Monet ainesosat, kuten esimerkiksi viljat, naudanliha, kananmuna, kana tai kala, voivat aiheuttaa lemmikeille allergiaa.

”Kun nami sisältää vain yhtä eläinproteiinia, on lemmikin omistajan helppo huomioida lemmikkinsä allergiat ja valita nami, joka ei aiheuta oireita hänen lemmikilleen”, sanoo Bäcklund.

Moni karvakuono lentäisi vaikka kuuhun ja takaisin kun kiitos on kohdallaan.

Koiranpennun koulutusnamien tulisi olla korkealaatuisia.
Laadukkailla koulutusnameilla koiranpennun koulutus sujuu.

4. Lihaa sen olla pitää

Koira on luonnostaan lihansyöjä – ja siksi sen tulee saada riittävän lihapitoista ravintoa. ”Kannattaa tarkistaa pakkausselosteesta, millainen lihapitoisuus tuotteessa oikeasti on”, vinkkaa Bäcklund.

Pakkausselosteessa mainitaan ensimmäisenä ravintoaine, jota tuote sisältää eniten – ja korkealaatuisissa eläinruuissa se on aina liha. ”Valitse siis tuote, joka sisältää runsaasti korkealaatuista lihaa – eli tuote, jossa eläinproteiinin osuus on mahdollisimman korkea”, jatkaa Bäcklund.

5. Viljaton koulutusnami, kiitos

Koira ei lihansyöjänä tarvitse ruokavalioonsa viljatuotteita – vaikka moni koiranruoka sisältääkin nykyään viljaa sen edullisuuden vuoksi.

”Viljattomien namien etu on, että niitä voivat syödä ongelmitta myös vilja-allergioista kärsivät lemmikit – joita on paljon”, toteaa Bäcklund.

Esimerkiksi vehnä kuuluu koirilla viiden yleisimmän allergeenin joukkoon. Kissoilla taas on usein riisiallergiaa – eikä kissan suolisto ole muutenkaan tottunut käsittelemään viljoja niinkään hyvin kuin koiran suolisto.

”Tarkista aina pakkausselosteesta, mitä tuote sisältää. Jos pakkausselosteessa on mainittu ensimmäisenä joku vilja, kuten vehnä, on sitä tuotteessa eniten”, toteaa Bäcklund.

Lue myös: Koiran koulutus – muista nämä asiat koiranpennun koulutuksessa

6. Korkealaatuiset koulutusnamit pennulle ruokakaupasta

Mukavinta on, kun pennun laadukkaat koulutusnamit löytyvät samasta kaupasta, mistä löytyvät myös muun perheen ruuat.

”Vetcaren NousNous – herkut ovat turvallisia ja viljattomia herkkuja, joissa käytetään vain eurooppalaista lihaa ja yhtä eläinproteiinia kerrallaan. Löydät ne nyt oman kauppasi eläinruokahyllystä”, vinkkaa Bäcklund.

NousNous -makupalatuotteita on saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista: K-Citymarketit, K-Supermarketit ja hyvin varustellut K-Marketit sekä Prismat kautta maan sekä ovat tilattavissa ruokakauppojen verkkokaupoista. Mikäli lähikaupassasi ei vielä ole tuotteita, kannattaa kauppiaalle esittää toive tuotteista.

Lisäksi tuotteita löytyy myös eläintarvikeliikkeiden ja eläinlääkäriasemien valikoimista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.