• Korkealaatuinen, viljaton ja lihaisa herkku on paras karvakuonolle.
  Tietoisku

  Millainen herkku on paras karvakuonolle?

  Millaista lihaa herkkupaloissa on käytetty? Sisältävätkö herkut viljaa? Entä missä ne on valmistettu? Moni kuono voisi lentää vaikka maasta kuuhun ja takaisin, jos vain kiitos on kohdallaan. Mutta millainen herkkupala on paras palkkio karvakuonolle?

  1.  Laatu syntyy hyvistä raaka-aineista

  Korkealaatuiset raaka-aineet ovat kaiken A ja O. Ilman niitä ei voi syntyä turvallista ja laadukasta ruokaa, joka luo perustan koko lemmikin hyvinvoinnille ja terveydelle.

  Hyvä herkkupala on terveellinen ja turvallinen: se ei sisällä vaarallisia säilöntä- tai torjuntaaineita, haitallisia mikrobeja, eikä esimerkiksi teräviä luita. Lisäksi se on kalorimäärältään kohtuullinen, sillä ylipaino on lemmikille aina terveysriski”, summaa Vetcare Finland Oy:n eläinlääketieteellinen johtaja, eläinlääkäri Petri Bäcklund.

  2.  Eurooppalaisuus on laadun tae

  Lemmikinomistajan olisi hyvä selvittää, missä maassa herkkupalat on valmistettu – vaikka välillä valmistusmaata voi joutua etsimään kissojen ja koirien kanssa.

  Herkkupakkauksen kyljessä saatetaan kertoa tuotteen markkinoija/valmistuttaja, mutta ei alkuperämaata/valmistusmaata – jonka voi halutessaan selvittää esimerkiksi googlettamalla tuotteen EAN-koodin”, kertoo Bäcklund.

  Herkkupalojen eurooppalaisuus on yksi laadun tae, sillä eurooppalaisista raaka-aineista valmistetut herkkupalat täyttävät aina eurooppalaisten raaka-aineiden standardit.

  3.  Yksi eläinproteiini helpottaa herkuttelua

  Monet ainesosat, kuten esimerkiksi viljat, naudanliha, kananmuna, kana tai kala, voivat aiheuttaa lemmikeille allergiaa.

  Kun makupala sisältää vain yhtä eläinproteiinia, on lemmikin omistajan helppo huomioida lemmikkinsä allergiat ja valita herkku, joka ei aiheuta oireita hänen lemmikilleen”, sanoo Bäcklund.

  Kun kiitos on kohdallaan lennetään vaikka kuuhun ja takaisin.
  Moni karvakuono lentäisi vaikka kuuhun ja takaisin kun kiitos on kohdallaan.

  4.  Lihaa sen olla pitää

  Koira on luonnostaan lihansyöjä – ja siksi sen tulee saada riittävän lihapitoista ravintoa. ”Kannattaa tarkistaa pakkausselosteesta, millainen lihapitoisuus tuotteessa oikeasti on”, vinkkaa Bäcklund.

  Pakkausselosteessa mainitaan ensimmäisenä ravintoaine, jota tuote sisältää eniten – ja korkealaatuisissa eläinruuissa se on aina liha. ”Valitse siis tuote, joka sisältää runsaasti korkealaatuista lihaa – eli tuote, jossa eläinproteiinin osuus on mahdollisimman korkea”, jatkaa Bäcklund.

  Joidenkin tuotteiden pakkausselosteesta löytyvä ”Liha ja eläinperäiset tuotteet” -merkintä sen sijaan ei tarkoita korkealaatuista lihaa, vaan se kattaa kaikki tuotteen sisältämät eläinperäiset materiaalit – kuten lihaa korvaavat lihaliemet ja -jauhot sekä muut ihmisille kelpaamattomat teurastamoiden sivutuotteet.

  5.  Ei viljaa, kiitos

  Koira ei lihansyöjänä tarvitse ruokavalioonsa viljatuotteita – vaikka moni koiranruoka sisältääkin nykyään viljaa sen edullisuuden vuoksi.

  Viljattomien makupalojen etu on, että niitä voivat syödä ongelmitta myös vilja-allergioista kärsivät lemmikit – joita on paljon”, toteaa Bäcklund.

  Esimerkiksi vehnä kuuluu koirilla viiden yleisimmän allergeenin joukkoon. Kissoilla taas on usein riisiallergiaa – eikä kissan suolisto ole muutenkaan tottunut käsittelemään viljoja niinkään hyvin kuin koiran suolisto.

  Tarkista aina pakkausselosteesta, mitä tuote sisältää. Jos pakkausselosteessa on mainittu ensimmäisenä joku vilja, kuten vehnä, on sitä tuotteessa eniten”, toteaa Bäcklund.

  6.  Älä lähde omaa kauppaa edemmäs kalaan

  Mukavinta on, kun karvakuonon laadukkaat makupalat löytyvät samasta kaupasta, mistä löytyvät myös muun perheen ruuat.

  Vetcaren uudet NousNous -makupalat ovat turvallisia ja viljattomia herkkuja, joissa käytetään vain eurooppalaista lihaa ja yhtä eläinproteiinia kerrallaan. Löydät ne nyt oman kauppasi eläinruokahyllystä”, vinkkaa Bäcklund.

  NousNous -makupalatuotteita on saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista: K-Citymarketit, K-Supermarketit ja hyvinvarustellut K-Marketit sekä Prismat kautta maan. Lisäksi tuotteet ovat tilattavissa myös kauppakassipalveluiden, kuten K-ruoka ja Foodie, kautta. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

  Mikäli lähikaupastasi ei vielä löydy NousNous -tuotteita, kannattaa kauppiaalle esittää toive tuotteiden tilaamisesta.

  NousNous herkut maistuvat Ellille.
  Elli tykkää NousNous:n nameista.