• Puppy diary header

  Oodin kesäkuulumiset

  2.7.2020

  Viime viikkoina koko Suomi on saanut nauttia ihanista helteistä. Itse tykkään kovasti lämpöisistä keleistä, mutta kyllähän ne aiheuttavat vähän huoltakin näin koiran omistajana. Tonttiamme kiertää aita ja koirat saavat nauttia vapaasti oleskelusta pihalla.

  Lue lisää

  Koiran kanssa matkustaminen

  26.6.2020

  Kesä on parhaimmillaan ja moni varmasti suunnittelee matkustamista. Koronatilanteiden vallitessa moni suuntaakin kesälomareissunsa kotimaahan rantalomien sijaan. Olen itse aina tykännyt matkustaa koirieni kanssa.

  Lue lisää

  Oodi harrastaa

  18.6.2020

  Jos kaikki menee suunnitellusti ja kuun ja tähtien asento on oikea, tulee Oodista myös näyttelykoira. Uransa Oodi aloittaa pentunäyttelyistä, kun ikä riittää ja jatkaa siitä viralliseen junioriluokkaan.

  Lue lisää

  Sosiaalinen Oodi

  12.6.2020

  Olen aina ajatellut, että pyrin sosiaalistamaan pentuja mahdollisimman tehokkaasti jo ennen luovutusta uusiin koteihin ja kutsun meille kylään mahdollisimman paljon eri-ikäisiä vieraita, jotta pennut tottuvat kaikenlaiseen.

  Lue lisää

  Koiranpennun koulutus

  5.6.2020

  Kirjoitin Oodin esittelytekstiin, että Oodi on oppivainen pentu. Ajattelin hieman avata enemmän sitä, miten itse lähden pennun kanssa opettelemaan asioita. Kaikki harjoittelu tapahtuukin aina pennun ehdoilla.

  Lue lisää

  Koiranpennun sisäsiisteyskasvatus – vinkkejä ja vertaistukea

  27.5.2020

  Sisäsiisteys on yleensä ihan ensimmäinen asia, jota lähdetään työstämään uuden pennun kotiutuessa. Sisäsiisteyden opettaminen vaatii kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta myös silloin, kun ulkona sataa ja ei huvittaisi.

  Lue lisää

  Oodi tässä moi!

  22.5.2020

  Oodi on Kääpiöpinseri, isolla Koolla. Kuvankaunis tyttö valloittaa suurilla silmillään, jotka saavat kaiken anteeksi. Minun tuleekin olla tarkkana, ettei Oodi keksi alkaa liikaa tätä ominaisuutta hyödyntämään.

  Lue lisää