• Tarinat

  Islanninhevosten kesäihottuma kuriin

  Kaikki tallimme hevoset ovat islannintuonteja. Tällä hetkellä tallissamme asustaa kymmenen hevosta, joista kuudella on kesäihottuma ja neljä ovat täysin terveitä. Joinakin vuosina ihottumaoireet ovat olleet hyvinkin pahoja, ja kesät ovat kuluneet melkoisen epätoivon vallassa hankaavia ja levottomia hevosia hoidellessa.

  Aloitimme Vetcare E-vitamiinin käytön vuoden 2015 keväällä, ja jo muutaman viikon jälkeen kutina ja hankaaminen vähenivät selvästi. Kesän edetessä tilanne pysyi erittäin hyvin hallinnassa, ja hevosemme olivat aiempia kesiä rauhallisempia myös ratsastettaessa.

  Harjat ja hännät pysyvät ehjänä

  Nyt on menossa toinen kesä E-vitamiinikuurilla, ja hevoset voivat tällä hetkellä ällistyttävän hyvin. Hankaamista ei ole ilmennyt kuluvana kesänä toistaiseksi käytännössä lainkaan. Hevosten harjat ja hännät ovat kerrassaan loistavassa kunnossa, ja kaikkien ihottumahevostemme harjamarron iho on täysin oireeton. Allergisimmatkin hevosemme voivat ulkoilla tuulisina päivinä ilman loimia, mitä ei aiempina vuosina voitu käytännössä edes harkita.

  Kaikki hevosemme, myös terveet, saavat nyt E-vitamiinia päivittäin, ja aion ehdottomasti jatkaa hoitoa myös talvella.

  TILANNEPÄIVITYS 2018: Katrin hevoset käyttävät Vetcaren luonnollista E-vitamiinia edelleen ja ovat olleet tyytyväisiä. 

  Lue myös kuinka luonnollisen E-vitamiinin avulla saatiin kilpahevosen kesäihottuma kuriin: http://hevosesihyvaksi.fi/tarinat/luonnollinen-e-vitamiini-avuksi-kilpahevosten-kesaihottumaan