• Vetcare-konserni tekee työtä eläinten hyvinvoinnin puolesta

  Vetcare Oy on palvellut suomalaisten eläinlääkärien, apteekkihenkilökunnan, eläintenomistajien ja eläinten tarpeita jo vuodesta 1992 lähtien. Yritys tutkii, kehittää ja myy eläinlääkkeitä ja eläimille tarkoitettuja vapaan kaupan valmisteita.

  Vetcare on yksi Suomen suurimmista eläinlääkealan yrityksistä. Täysin suomalaisessa omistuksessa oleva yritys on kasvanut vuosikymmenten aikana tasaisesti ja vakaasti. Vetcare työllistää yli 40 eläinlääketieteen, farmasian sekä myynnin ja markkinoinnin ammattilaista. Toiminnan periaatteena on palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin ja edesauttaa eläinten hyvinvointia.

  Vetcare vie tuotteitaan myös Suomen ulkopuolelle. Osa vientituotteista on itse valmistettuja rinnakkaislääkkeitä, joita viedään eri puolille Eurooppaa ja Japaniin. Maailmalle viedään myös oman tuotekehityksen helmiä.

  Vetcare Oy on konsernin emoyhtiö, joka hoitaa konsernin tutkimuksen ja tuotekehityksen, maahantuonnin ja viennin, lääkerekisteröinnit, myyntiluvat sekä sopimusasiat. Tytäryhtiöitä on kaksi: Vetcare Finland Oy ja Prevett Oy, joka on eläinlääkäreitä palveleva itsenäinen tukkukauppa.

  Vetcare Finland Oy

  on vuonna 2015 perustettu Vetcare Oy:n omistama tytäryhtiö, joka vastaa kotimaassa lääkkeiden, vapaakaupan tuotteiden ja rehujen markkinoinnista ja myynnistä. Toiminnan tuotoilla mahdollistetaan Vetcare Oy:n tekemä eläinlääkkeiden tuotekehitys. Yrityksemme myös kouluttaa asiakkaita uusiin hoitomuotoihin.

  Myyntivalikoimasta löytyvät tuotteet on tarkoitettu lemmikeille, hevosille ja tuotantoeläimille. Vetcare Finlandin asiakkaat ovat eläinlääkäreitä, eläintenhoitajia, apteekkeja sekä muita eläinten terveydenhuollon ja lääkinnän ammattilaisia. Eläinten omistajia Vetcare Finland palvelee tarjoamalla tietoa eläinten sairauksista ja vapaan kaupan valmisteista.

  Vetcare tukee suomalaista huippututkimusta

  Oma tuotekehitys on noussut vuosi vuodelta merkittävämpään rooliin Vetcaren toiminnassa. Omat, alusta asti kehitetyt lääkkeet ja itse valmistetut rinnakkaislääkkeet muodostavat merkittävän osan Vetcaren tuotevalikoimasta.

  Yliopistoilla on Vetcaren tuotekehityksessä suuri rooli ja yhteistyötä tehdään runsaasti mm. Helsingin eläinlääketieteellisen tiedekunnan sekä Itä-Suomen ja Turun yliopistojen kanssa.

  Vetcare on jo vuosikymmenten ajan ollut yksi Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan tärkeimmistä yrityskumppaneista. Yhteistyömme on erittäin hedelmällistä ja palkitsevaa. Vetcaren rahoitus on mahdollistanut lahjoitusprofessuurien lisäksi sen, että professoreillamme on menossa pitkiä yhteistyöhankkeita, tekeillä on useita väitöskirjoja ja Vetcaren tuotekehitysprojekteissa on mukana useita tutkimusryhmiä.

  – Olli Peltoniemi, professori, Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan tutkimusvaradekaani

  Tuotantoeläintuotteet

  Tuotantoeläinvalmisteita on huomattava määrä Vetcaren portfoliossa, tuotteita on yli 70. Mukana on sekä Vetcaren kehittämiä että edustustuotteita. Oma tuotekehitystyömme tuotantoeläinten tuotteiden parissa on jatkuvaa. Tuotantoeläintuotteet on suunnattu erityisesti eläinlääkäreille, tuottajille ja heidän sidosryhmilleen eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi.

  Hevostuotteet

  Vetcaren laaja hevostuotevalikoima sisältää peruspraktiikassa ja hevosklinikoilla käytettäviä lääkevalmisteita ja niiden tueksi laadukkaita, GMP-tasoisia täydennysrehuja. Valikoimassa on mm. anestesian, kivunhoidon ja ontumahoidon kärkituotteita, hengitysteiden hoitoon käytettäviä valmisteita ja kauan kaivattu lääke hevosen aivolisäkeperäisen hormonaalisen häiriön (PPID) hoitoon. Omia tuotteitamme edustaa Vetcaren kehittämä Vetcare E-vitamiini. Uusia tuotteita kehitetään parhaillaan.

  Pieneläintuotteet

  Pieneläintuotteet on suunnattu pääasiallisesti kissoille ja koirille. Yli sadan lääkkeen valikoima sisältää erivahvuisia reseptivapaita ja reseptilääkkeitä monenlaisiin sairauksiin mm. kardiologian, neurologian, ortopedian ja gastroenterologian aloilta. Valikoimassa on myös Vetcaren itse kehittämiä tuotteita. Lisäksi suunnitteilla on useita uudentyyppisiä omia valmisteita.

  Lemmikin kotiapteekki

  Vetcaren vapaakaupan tuotevalikoima sisältää tuotteita lemmikin kotiapteekin perustarpeisiin mm. lemmikin vatsan ja nivelten hyvinvointiin, ihon ja turkin hyvinvointiin, korvien puhdistamiseen ja haavanhoitoon. Kasvava valikoima koostuu pääosin Vetcaren omista tuotteista.