• Suomalasen Vetcaren kehittämä rauhoite sai myyntiluvan Euroopassa
  Ajankohtaista

  Vetcaren kehittämä uusi Zenalpha-rauhoite koirille sai myyntiluvan koko EU:n alueella

  Olemme tehneet historiallisen läpimurron Suomen eläinlääketeollisuuden ja -tutkimuksen alalla. Euroopan lääkeviranomainen on myöntänyt myyntiluvan Vetcare Oy:n kehittämälle koirien hoitoon suunnatulle Zenalpha-rauhoitteelle.

  Uuden rauhoitteen etuna on sen vähäisemmät haitalliset vaikutukset sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaan. Lääke tulee saataville Eurooppaan vuoden 2022 aikana ja sen markkinoijana toimii Suomessa Vetcare. Zenalpha-rauhoite on kehitetty yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa ja se on tarkoitettu eläinlääkäreiden käyttöön monenlaisten hoitotoimenpiteiden yhteydessä.

  Rauhoite on luotu eläinten hyvinvointi edellä – samalla hyötyvät ihmiset

  Tärkeintä uudessa rauhoitteessa on tietenkin, että se voi lisätä lemmikkien hyvinvointia: Suomessa eläinlääkäreiden vastaanotoilla rauhoitetaan arviolta noin 2 500 koiraa päivittäin. Euroopassa vastaava luku voi olla jopa 200 000 koiraa päivässä. 

  Kuten moni eläinlääkäri tietää, ei koiran rauhoittaminen hoidon yhteydessä ole aina yksinkertainen päätös. Dosentti Marja Raekallio Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta sanookin:

  “Pienissä hoitotoimenpiteissä rauhoitusta ei aina käytetä rauhoitteen mahdollisten haitallisten sivuvaikutusten vuoksi. Pian markkinoille tuleva uusi rauhoite mahdollistaa koiran kevyen rauhoittamisen matalalla kynnyksellä myös pienimuotoisissa toimenpiteissä”, Raekallio sanoo.

  Erikoistutkija Heta Turunen Vetcare Oy:stä lisää:

  “Hoitokokemus on koiralle miellyttävämpi rauhoitettuna, ja eläinlääkäri pääsee keskittymään paremmin itse hoito- tai tutkimustoimenpiteeseen. Myös työturvallisuus paranee, kun koiraa ei tarvitse pidellä paikoillaan toimenpiteen aikana. Esimerkiksi röntgentutkimuksissa omistajaa tai avustajaa ei tarvitse altistaa röntgensäteilylle, kun koira on rauhoitettuna.”

  Rauhoitteen syntymiseen on panostettu yhdessä 10 vuotta

  Zenalpha-lääke pohjautuu Helsingin yliopiston Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa tehtyyn innovaatioon. Rauhoite on kehitetty yhdistämällä uusi lääkeaine, vatinoksaani, toiseen jo käytössä olevaan eläinten rauhoitusaineeseen.  Tätä vatinoksaani-lääkeainetta ei ole ennen tätä ollut markkinoilla ihmis- tai eläinlääkkeenä.

  “Uuden alusta asti kehitetyn alkuperäislääkkeen tuominen kansainvälisille markkinoille on Suomen lääketeollisuuden ja -tutkimuksen alalla poikkeuksellisen innovaatiotyön tulos”, iloitsee Vetcare Oy:n toimitusjohtaja Olli Kuussaari. Hän jatkaa:

  “Kehitystyötä lääkkeen eteen on tehty yli kymmenen vuotta ja olemme investoineet työhön vuosittain merkittävän osuuden liiketuloksestamme. Olen tiimistämme ja työstämme äärettömän ylpeä, sillä voimme auttaa eläinlääkäreitä hoitamaan koiria entistä paremmin.”

  Linkki ePressi-tiedotteeseen