• Tarinat

  Ylivilkas Uuno rauhoittui, koiratkin voi nyt ohittaa kauniisti

  Uuno on 3,5-vuotias kuuloyliherkkä ja nopeasti reagoiva uros. Kaikki uudet tilanteet, ihmiset, esineet, autot ja voimakkaat äänet käyvät kovasti Uunon hermoille. Uunon perheessä päätettiin turvautua Zylkene®-valmisteeseen, kun perheessä ja ympäristössä oli vuoden vaihteessa paljon vilskettä.

  Uuno on sekoitus rotweileria ja jotakin metsästyskoiraa, joten sillä on vahva riistavietti. Se tuli nykyiseen perheeseensä 11 kuukauden ikäisenä ja oli ehtinyt aiemmin jo olla kahdessa perheessä.

  ”Uuno oli menossa lopetettavaksi, koska oli käytökseltään kovin ongelmallinen, mutta halusimme ottaa sen hoiviimme. Käytännössä ulkoilu on usein hankalaa, koska autot ja muut koirat pelottavat Uunoa ja niiden ohittaminen on ollut hankalaa”, nykyinen omistaja Raisa-Maria Luoma kertoo.

  Paukkuarkuuteen saatiin hieman helpotusta

  Erityisesti yllättävät äänet, kuten uudenvuoden raketit, ovat rankkoja herkälle Uunolle. Perheessä on myös ollut viime aikoina paljon vilskettä ja uusia ihmisiä, jotka ovat yleensä koiralle kauhistus.

  ”Aloitimme Zylkene-valmisteen käytön muutama päivä ennen uutta vuotta. Uunossa havaittiin muutoksia 2-3 päivän päästä. Se on yleensä ollut todellinen ”ADHD-koira”, mutta makaili nyt rauhassa kotona, kun yleensä käy ylikierroksilla. Se ei piitannut vilskeestä kotona, muttei kuitenkaan ollut flegmaattinen. Lapsetkin ihmettelivät, miten Uuno on niin erilainen”, Raisa-Maria Luoma kertoo.

  Aiempina vuosina Uuno on yleensä suorastaan huutanut kauhusta uutena vuotena. Se ei kestä rakettien pauketta, eikä muitakaan outoja ääniä.

  ”Nyt Uuno säpsähteli ja veti ulkona raketteja havaitessaan, mutta oli tavallista paljon rauhallisempi. Kotona se hakeutui sängyn alle, mutta ulvomista ja suoranaista huutoa ei ollut lainkaan”, Raisa-Maria kuvailee koiran käytöstä.

  Käskyt ja koulutus menevät nyt paremmin perille

  Lisäksi Uunon kanssa on nyt ollut helpompi ulkoilla, koska se on rauhallisempi ja kykenee siksi ottamaan käskyjä ja koulutusta vastaan. Koira ottaa kontaktia ihmiseen eri tavalla kuin ennen kuuria.

  ”Uuno pelkää autoja hirveästi, joten olemme yleensä menneet mieluiten metsään lenkille. Testasimme nyt Zylkene-kuurin aikana lenkkeilyä autoteillä. Havaitsimme, että henkilöautojen kanssa Uuno ei enää hermoillut, mutta suuret rekat tai bussit pelottivat edelleen”, Raisa-Maria toteaa.

  Toisten koirien ohittaminen on myös ollut hankalaa. Nyt Uuno oli kuitenkin rauhallinen ja ohitti vastaantulevat koirat nätisti vain katsoen niitä.

  ”Uuno odottelee joskus puolisoni kanssa kaupan ulkopuolella, kun käyn ostoksilla. Siinä se on usein pelännyt vieraita ihmisiä. Nyt koira oli aivan rauhallinen. Mielestämme Zylkenen käytöstä oli selkeästi hyötyä ja aiomme jatkaa sen käyttöä muissakin tilanteissa”, Raisa-Maria summaa.

  Kotioloissakin koira on ollut Raisa-Marian mukaan rauhallisempi. Lisäksi valmisteen antaminen on ollut helppoa. Se tuntuu maistuvan kuin herkkupala.

  Lisätietoja Zylkene®-valmisteesta:

  http://lemmikinkotiapteekki.fi/tuotteet/erikoistuotteet